divendres, 9 de novembre del 2012

Dia 1: campanya eleccions Parlament 25N


Amb la son acumulada encara d'ahir a la nit, el segon dia de campanya l'hem començar avui els candidats de tots els partits amb representació parlamentària, amb un debat a l'aula magna de la URV - Campus Terres de l'Ebre, organitzat per la Cadensa Ser, una bona ocasió per fer les nostres propostes programàtiques. En primer lloc, una fiscalitat més justa per poder mantenir serveis públics. Que pagui més qui més té. Impost sobre grans fortunes, impost sobre els beneficis de les entitats financeres, lluita contra el frau fiscal, impost sobre les nuclears, modificació de la tributació dels beneficis de les SICAV. Amb un objectiu clar, sconseguir els recursos necessaris per mantenir i millorar l'estat del benestar (educació, salut, serveis socials, pensions, llei dependència ..) i fer polítiques de reactivació econòmica.

Al migdia, temps just per passar pel mercat d'Ulldecona on companys i companyes de l'agrupació socialista continuen la recollida de signatures per la ILP que proposa modificar la Llei Hipotecària per tal que amb la donació de l’habitatge es doni per pagada la hipoteca.  La reforma legislativa, que proposa la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca en la ILP, demana detalladament que l'entrega del pis serveixi per cancel•lar la hipoteca, però també que aquesta mesura sigui retroactiva, que es paralitzin tots els desnonaments i que les hipoteques cancel•lades es puguin convertir en lloguers socials. El grup promotor està liderat per entitats catalanes, tot i que les signatures es recolliran a tot l'Estat i s'entregaran al Congrés perquè és l'Estat qui té les competències en aquest àmbit. S’han de recollir un total de 500.000 signatures per què es pugui iniciar la tramitació. Per primer cop, es pot signar també on-line, a través d’internet a la web www.quenotehipotequenlavida.org


 

I, perla tarda, abans dels actes electorals a Pauls i a Roquetes, he volgut sumar-me, tal com ells mateixos m'han demanat, a la concentració dels treballadors de CEMEX Alcanar i el tall de la N-340 tarda en protesta per l’ERO de la cimentera que preveu acomiadar 147 dels 166 treballadors. Són acomiadaments injustificats perquè l’empresa ha estat i és viable i, a més, el tancament es produeix a l'empara d'una reforma laboral injusta i inútil aprovada per PP i CiU que atempta contra els drets dels treballadors, convertint-los en esclaus al servei de les grans empreses i dels poderosos. És un cop mortal a l'economia de tota la zona costera del Montsià i Maestrat, pels acomiadaments directes i per les desenes i desenes d'indirectes (pimes i autònoms) que se'n veuran afectats.