dissabte, 24 de novembre del 2012

Dia 14: campanya eleccions Parlament 25N


Últim dia de campanya, horaris apretats, però hem pogut arribar a tot arreu. La primera cita al Canal 21, entrevista de Gustau Moreno al programa Primera Columna. Us deixo l'enllaç.

Després cap a Ulldecona on els companys de l'agrupació m'esperaven ja al mercat on de nou hem atés desenes de persones que s'apropaven a la ja tradicional parada del darrer divendres de campanya. Al costat mateix, a la Plaça Catalunya, hem fet un acte al migdia amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, que es commemora diumenge coincidint amb les eleccions al Parlament.

L'alcaldessa de Tivenys i presidenta dels socialistes ebrencs, Maria Beltran, ha llegit l'inici del manifest, on ens rebel·lem contra la injustícia que suposa que les dones víctimes de violència vegen agreujada la seva situació pel fet que el govern retalli en un 27% el pressupost destinat a la prevenció integral de la violència. Recordem que en els dos darrers anys de govern de dretes de CiU el món local ha patit especialment les retallades en recursos per a informació, sensibilització i atenció a les dones que pateixen violència.

Per donar un tomb a aquesta situació, des del PSC proposem avançar en el desplegament de la Llei per a l'eradicació de la violència de gènere; realitzar campanyes públiques contra la violència masclista; garantir el cobrament de la pensió d'aliments a les dones maltractades i als seus fills i filles, i donar suport al finançament de les Cases d'Acollida. També ens comprometem a lluitar contra l'explotació sexual. Per cert, un tema del qual en parlem poc però que al nostre territori té especial importància, per la presència de dones explotades sexualment sobretot a la costa del Montsià.

La campanya l'hem acabat a Sant Jaume d'Enveja amb un acte de format tradicional, com sempre amb gran assistència i, amb un sopar-col.loqui molt i molt interessant.

Per cert, un dia en que el joc brut ha entrat en campanya a Ulldecona, com sempre de mans de la dreta. A les municipals va ser el PP, ara CIU. Tants anys de govern junts, tot s'acaba "apegant". Després d'una entrevista a TV Ulldecona en que es posava en dubte el meu suport a les festes tradicionals amb bous, avui "pamfletos" iguals han estat repartits per totes les cases del poble. Definitivament, s'han quedat sense arguments.