divendres, 16 de novembre del 2012

Dia 8: campanya eleccions Parlament 25N


Matí al mercat d'Ulldecona, atenent els veïns i veïnes que s'apropen a la nostra parada per fer consultes, suggeriments, queixes i propostes, sobre la situació general del país, però sobretot, de temes referents al municipi, per cert, governat per convergència i partit popular amb total a l'hora de retallar serveis públics i a l'hora de beneficiar els seus amics. I, us asseguro que després del 25N tot continuarà igual, els pactes entre uns i els altres tiraran endavant aquí, al consell comarcal del Montsià i també a la resta (i són moltes) d'institucions catalanes on formen tàndem. Comparteixen ideologia i, per tant, no tenen cap problema en aquest sentit.  

A l'Ebre hem rebut avui Jaume Collboni, diputat al Parlament i portaveu del PSC, que ha visitat la cooperativa Soldebre de Tortosa, ha saludat els comerciants d'Amposta i hem compartit miting final del dia a Deltebre, com sempre, amb la sala de la cambra agrària plena de gom a gom. 

Hem parlat molt durant tot el dia d'ocupació i reactivació econòmica i hem tingut l'oportunitat de presentar les nostres propostes, que, per evitar al màxim la destrucció de llocs de treball existents passen per la creació d'una unitat d’acció ràpida en processos de reestructuració d’empreses a Catalunya, que faci seguiment personalitzat de totes les empreses que presentin ERO i presenti alternatives que en facilitin la viabilitat, per mirar d’evitar la desaparició del negoci, i busqui nous socis o analitzi la reconversió del negoci per un altre, i a la vegada fomenti la reempresa.
 

Per redinamitzar els territoris i els municipis més afectats per la desaparició d’empreses i de base industrial, i amb més índex d’atur volem impulsarem un Fons d’Acció Territorial per treballar en projectes concrets (amb el teixit empresarial i institucional) de dinamització econòmica i laboral de les zones afectades. I hem de garantirem el dret de tota persona en edat de treballar a disposar d’un assessorament i acompanyament personal, un suport en la transició cap a l’ocupació, mitjançant polítiques actives d’ocupació, mitjançant uns serveis d’ocupació públics forts, de qualitat i gratuïts, i que n’assumeixin els instruments, i estiguin coordinant la resta d’agents públics i privats. 

I per acabar, us deixo l'enllaç de l'entrevista que aquesta setmana em van fer a Televisió Ulldecona i que avui han penjat ja a internet.