dissabte, 17 de novembre del 2012

Dia 9: campanya eleccions Parlament 25N


El dia l'hem començat a Amposta amb companys i companyes del Montsià, acompanyats de la pluja que ja de bon matí ha començat a caure i que ens ha fet suspendre, per exemple, la visita al mercat de Sant Carles de la Ràpita.

També l'aigua ens ha fet modificar l'agenda de la visita a Ulldecona de Federico Mayor Zaragoza, exdirector de la UNESCO i President de la Fundació Cultura i Pau,  per ser nomenat ambaixador de les oliveres mil.lenàries. El recorregut per l'Arión s'ha quedat en un breu passeig, però igualment hem tingut l'oportunitat d'escoltar les seves paraules en la recepció que hem fet al casal de la Miliana,  el nucli més menut dels barris d'Ulldecona, a tocar de la Via Augusta i enmig d'un mar d'oliveres. Savies paraules carregades de raó. Cal passar de la força a la paraula, ens ha dit, en relació tant a la situació econòmica com a la situació política. Ha apostat pel diàleg i el pacte com a única fòrmula per avançar, amb igualtat de drets i oportunitats, cap a un país i un món més just. Tot un luxe. 


Així mateix, ha destacat l'excepcionalitat de les oliveres mil.lenàries com a punt clau per que aquestes puguin ser algun dia patrimoni mundial. Ja ho sabeu, us ho he dit moltíssimes vegades, aquest és un patrimoni únic arreu del món, patrimoni natural i històric del nostre poble, símbol del nostre territori, que hem de protegir i posar en valor com es mereix. El meu compromís amb aquest objectiu és al cent per cent. 

Interessant també ha estat avui el debat que les JSC han organitzat a l'aula magna del campus de l'Ebre de la URV. Ocupació, treball, educació i mobilitat són els temes que més temps han ocupat. Hi he assistit amb la voluntat d'escoltar més que de parlar. Penso que aquest és també un dèficit de la nostra societat, el d'escoltar, parlar, dialogar, acordar, pactar. I això perjudica greument el nostre sistema democràtic, que és imperfecte, però que continua sent el millor dels coneguts per viure en pau i llibertat. 



Els joves han estat dels més castigats pel govern de CiU i PP.  Nova taxa FP, augment del 66% en les mat´ricules universitàries, reducció beques, reforma laboral ...  Avui els índex d'atur juvenil superen el 50% i un país on més de la meitat del seus joves no pot treballar, no té futur. Per això hem de tenir clar que s'ha d'aplicar altres polítiques, més justes i més efecives. Aquí us deixo l'enllaç amb les propostes socialistes en aquests àmbits.