dijous, 30 de maig del 2013

El PSC arrenca el compromís per avaluar el present i futur de Flix i la Ribera d'Ebre

Nota de premsa Socialistes de l'Ebre
 
La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament ha aprovat aquesta setmana una Proposta de Resolució presentada pel grup parlamentari Socialista el passat mes de febrer en què es demana al govern un pla que estudiï i avaluï el present i futur laboral de Flix i la Ribera d’Ebre en col•laboració amb totes les administracions afectades. L’acord ha estat possible després d’una transacció entre el grup socialista i CiU, a la qual han donat suport la resta de grups.
 

La diputada al Parlament, Núria Ventura, ha advertit de les conseqüències de la “llarga i profunda crisi econòmica que estem patint en l’actualitat”, ja que tenen un impacte “injust i molt negatiu en els treballadors i treballadores”. Un impacte, segons la diputada, “agreujat per l’aprovació de la reforma laboral per part del govern espanyol amb el suport de CiU, i que està provocant una degradació de les condicions laborals, la precarització del treball, la reducció salarial, així com l’afebliment de les relacions laborals entre les empreses i els representants dels treballadors, però sobretot, l’augment d’acomiadaments i tancament d’empreses per la facilitat que permet la llei a l’hora de portar-los a terme”.

Ventura ha manifestat que “si bé l’expedient presentat per ERCROS en un principi era molt més dramàtic quant a nombre de treballadors afectats, la fàbrica viu el pitjor escenari des que va obrir a la Ribera d’Ebre el 1898 i l’impacte sobre Flix i tota la comarca és un cop letal per al seu futur”. És per això, segons la dirigent socialista, que cal estudiar bé les possibles solucions i donar resposta. El PSC ha donat suport també a una Proposta de Resolució d’ICV per tal que el govern treballi de forma conjunta amb l’Ajuntament instant Ercros a facilitar la implantació a les seves instal•lacions de nous processos industrials.