dilluns, 27 de maig del 2013

L'Ebre torna a ser una sucursal de Tarragona en temes de salut

 
La diputada al parlament i portaveu de Salut del Grup Parlamentari Socialista, Marina Geli, ha reivindicat aquest matí la necessitat que les Terres de l’Ebre tornin a ser subjecte territorial sanitari després que el govern de CiU “l’hagi convertit en una sucursal de Tarragona”, i ha compartit la preocupació de l’Ebre perquè les reformes assistencials iniciades, amb la retallada de pressupost i serveis, “representarà un retrocés en l’equitat”. Geli ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita i reunió de treball que ha fet aquest matí a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre acompanyada per la diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, i pel secretari de Salut dels socialistes ebrencs, Jose Domínguez.
 
Geli ha defensat la tasca duta a terme per l’hospital de Móra amb una bona articulació tant de l’atenció primària com sociosanitària. La dirigent socialista, a més, ha insistit en l’important paper de cohesió territorial, “amb un model integrat i adaptat”, i en la contribució al desenvolupament econòmic i social d’un equipament que dóna servei i resol el 70% dels problemes de salut d’unes 40.000 persones de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i part del Priorat. “Si es confirma la retallada del 8%, del pressupost de l’hospital, més l’acumulat real durant tres anys, que puja a un 20%, a banda de les retallades de professionals i de salaris, d’entre un 20 i un 30%, la situació és altament preocupant perquè representarà un retrocés en el sistema públic de salut en un territori del qual cal tenir en compte la dispersió geogràfica i l’envelliment de la població”, ha detallat.
 
A banda de la situació de l’hospital de Móra d’Ebre, Geli també ha compartit la preocupació per altres amenaces que poden afectar al sistema públic de Salut a l’Ebre. Entre altres, l’ augment de les llistes d’espera i del temps per als diagnòstics i tractaments a l’hospital Verge de la Cinta; el futur de la prestació de serveis de la unitat de radioteràpia i el possible tancament de les urgències al CAP del Temple a Tortosa.
 
Finalment, Geli s’ha referit a reunió de dijous de la Mesa de Salut, on hi són presents bona part de la resta de formacions parlamentàries, per arribar a un acord “i veure quines són les línies vermelles que no podem travessar”. En aquest aspecte ha estat molt contundent, els socialistes posaran sobre la taula el fet que el 7 de juliol vinent el sector sanitari es pot quedar sense conveni. Ho ha fet recordant la reforma laboral aprovada per PP i CiU. “Representaria la desregularització i precarització laboral i deixar en mans de cada empresa les condicions laborals dels treballadors, unes 60.00 persones”, ha subratllat. També reclamaran tornar al pressupost del 2010, amb 300 euros per persona i any, “que és el mínim que permet condicions laborals dignes i millorar l’accessibilitat de la ciutadania al sistema públic de salut.”