dijous, 5 de setembre del 2013

Si el govern de la Generalitat ha renunciat a governar, que marxi cap a casa


Avui els Socialistes de l'Ebre hem donar el tret de sortida al nou curs polític a nivell nacional, reclamant al govern de la Generalitat que s’enfronti als problemes i que treballi per buscar solucions i advertint que si han renunciat a governar marxin cap a casa. La realitat es que no tenen cap proposta, ni cap iniciativa, i menys en un territori com el nostre, les Terres de l'Ebre, en què estem completament abandonats amb uns responsables territorials amagats en els despatxos sense proposar res més que no siguin cortines de fum. Com exemple, la darrera proposta de convertir els Ports en parc nacional que sembla que el propi conseller ha posat en el congelador. Això, demostra que el govern actua una vegada més d’esquena al territori.

A les quatre comarques ebrenques, 15.638 persones continuen sense feina i moltes d'aquestes persones sense cap prestació, subsistint gràcies a un coixí familiar que es va esgotant. Tenim un escandalòs 38% de persones amb risc d’exclusió social. És urgent, per tant, refer el teixit econòmic amb totes les mesures necessàries per garantir l’ocupació i generar llocs de treball, incentivant aquells sectors que poden ser motor de desenvolupament, i això només es pot fer amb molt esforç i grans aliances. El més preocupant és que desconeixem encara quin és el model territorial que vol impulsar CiU amb el suport d’ERC, i sense això tan bàsic, un territori té poc futur.

Obert el curs escolar, les properes setmanes insistirem sobre les beques menjador, perquè volem que siguin un dret universal, que no estiguin subjectes a disponibilitats pressupostàries, que es paguin amb més agilitat i que es tingui en compte la renda de cada moment, no la de fa un any.