dimecres, 9 d’octubre del 2013

Cal millorar la coordinació entre governs davant la crisi sísmica d'aquests dies


Aquest matí he preguntat al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, durant la sessió de control al govern del ple del Parlament  sobre els moviments sísmics a les comarques del Maestrat, el Montsià i el Baix Ebre com a conseqüència de la injecció de gas al dipòsit submarí Castor.

Cal que Govern de Catalunya prengui la iniciativa davant la passivitat i irresponsabilitat del Govern espanyol i no buscar ja més excuses. La Generalitat ha d'instar Madrid a crear una veritable comissió de coordinació i seguiment on totes les parts hi siguin presents, ajuntaments de banda i banda del riu Sénia, Governs espanyol, valencià i català, empresa, cossos de seguretat i qui sigui necessari, i si Madrid no ho fa, no posar-ho més com a excusa, agafar la iniciativa i convocar les parts implicades.

Per sobre de qualsevol frontera imaginària o desavinença prèvia, la gravetat i magnitud del tema són prou importants perquè tots les administracions amb competències relacionades amb el projecte es coordinin. Cal serietat i rigor i posar tots els mitjans necessaris per donar informació i tranquil•litzar els veïns del territori. Us deixo l'enllaç amb el video del Parlament.

Evidentment, mentrestant, l'activitat ha de continuar paralitzada i hem de conèixer amb les investigacions obertes si es van fer tots els estudis pertinents per iniciar l’activitat i si hi ha hagut possibles negligències. Aquest és el principal objectiu de totes les preguntes escrites i les diferents iniciatives que hem pres els socialistes tant al Parlament com al Congrès i que podeu seguir a través de la web Socialistes de l'Ebre amb detall.