dijous, 24 d’octubre del 2013

Ens volen ignorants i sotmesos

 
“S’estan carregant l’educació! Ni LOMCE, ni retallades”. Sota aquest lema milers de persones hem manifestat avui el nostre rebuig a les injustes i injustificades retallades en l'àmbiti de l'educació que els governs de Madrid i de la Generalitat venen efectuant els darrers anys. És la nostra obligació lluitar en defensa d’un sistema educatiu just, equitatiu i respectuós per garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Amb l’excusa de la crisi s’estan aplicant retallades que responen només a criteris ideològics. Retallen educació perquè els rics i els poderosos ens volen ignorants i sotmesos. La dreta és això.

Als nostres pobles avui hi ha més alumnes i menys mestres, més alumnes per aula, menys ajudes per a beques menjador, transport escolar i compra de llibres, sense oblidar l’increment de les taxes i la retallada de beques universitàries, les condicions laborals dels docents i tantes altres qüestions que a poc a poc van empitjorant la qualitat del sistema educatiu i, per tant, passant factura a les generacions més joves. Està en risc l’educació pública al nostre país.

Defensem el model d'escola catalana, pública, laica, de qualitat i gratuïta. Un model d'escola inclusiva que garanteixi la igualtat d'oportunitats per sobre de com et diguis, d'on hagis nascut, de qui sigui la teua família, per sobre del color de la pel, de la teua religió o dels diners que tinguis al compte corrent. L'educació és la política d'inversió social més important que tenim, no la deixem a les mans dels que ens volen retallar més drets.  

Foto: Lluís López (facebook)