dimarts, 4 de març del 2014

Aprovada a Ulldecona la moció socialista sobre la contenció del preu de la llum i el recurs contra la llei del PP de reforma de l'administració local


Amb els únics vots en contra dels dos regidors del PP, el ple de l’Ajuntament d’Ulldecona ha aprovat la moció presentada pel grup municipal socialista demanant al govern espanyol la contenció en el preu del consum elèctric domèstic per evitar l’afectació sobre les famílies que més pateixen la crisi. El text de la moció busca fer front a la la nova Llei del sector elèctric que impulsa l’Estat i que representa un increment del preu de la llum i insta l'executiu central a desvincular la part fixa del rebut de la llum dels costos derivats de les polítiques energètiques implantades en els darrers anys, responsables de la pujada del rebut de la llum, a la vegada que sol·licita a la Generalitat de Catalunya suport per trobar una fórmula que reduisca el rebut de la llum de consum domèstic. Segons la portaveu socialista, Núria Ventura, “la reforma del PP beneficia els consumidors amb més poder adquisitiu que no han de preocupar-se del consum, en detriment dels usuaris amb més problemes per arribar a finals de mes com aturats o jubilats”.

Així mateix, el ple d'Ulldecona celebrat ahir a la nit també va aprovar amb el mateix resultat, presentar recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL) del PP. La llei deixa els ajuntaments sense competències ni recursos per continuar presentant serveis necessaris per als ciutadans/nes. Ventura va alertar de les conseqüències devastadores que tindrà en un moment com l’actual, desmantellant serveis públics de proximitat i obrint la porta a la privatització dels serveis socials, lamentant a la vegada que en un tema tant trascendental com aquest, el govern d’Ulldecona no mantingui la unitat d’acció, ja que de nou va votar separadament, perjudicant així els interessos dels veïns i veïnes del municipi.