diumenge, 30 de març del 2014

#Avuinopaguem Trens Dignes Ebre


La plataforma Trens Dignes i el col·lectiu Jóvens de l'Ebre havien convocat l'acció reivindicativa de no pagar el bitllet, que ha rebut el suport d'unes 150 persones, en dos trens de les línies de les Terres de l'Ebre. El de l'R15 que ha sortit de Flix a les 17.38 hores, de Móra la Nova a les 17.56 hores i de Falset a les 18.23 hores; i el de l'R16 que ha sortit de Tortosa a les 17.25 hores i de l'Aldea a les 17.34 hores. Aquest últim, s'ha avariat a l'altura de l'Hospitalet de l'Infant, fet que ha provocat un retard de més d'una hora. De fet, ha calgut canviar de comboi a l'altura de Vandellòs. A l'altre tren hi han intervingut els Mossos d'Esquadra. Des de la plataforma han qualificat l'acció d'èxit total, i ja han avançat que diumenge vinent la repetiran.

El tren que cobreix el trajecte entre Tortosa i Barcelona (R16), en el qual aquest diumenge han viatjat un centenar de persones sense pagar el bitllet, ha patit una avaria en arribar a l'Hospitalet de l'Infant. La companyia ha hagut d'enviar un tren de suport des de la capital del Baix Ebre, i els usuaris han hagut de canviar de comboi després d'estar una hora aturats. Tot plegat ha comportat que arribessin a la seua destinació amb més de seixanta minuts de retard. Aquest fet ha provocat la indignació dels viatgers, que han improvisat una assemblea dins al vagó en què han acordat repetir l'acció #avuinopaguem en el mateix tren del proper diumenge. Montse Castellà, portaveu de la plataforma Trens Dignes, ha explicat que en aquest tren no han tingut cap problema. "Hem respectat els que han volgut pagar el seu bitllet", ha comentat, "simplement hem anat a parlar amb el revisor, li hem dit que respectàvem la seva feina, però que ens deixés fer la nostra", ha afegit.

Als vagons de la línia R16, la de la costa, hi viatjaven moltes persones que al matí han participat a la manifestació contra el Pla Hidrològic de l'Ebre, al Delta, entre les quals les diputades del PSC i d'ICV, Núria Ventura i Hortènsia Grau. Pel que fa al tren de l'R15, que uneix Flix (Ribera d'Ebre) i Barcelona, el revisor ha avisat els Mossos d'Esquadra i els ha informat de la protesta que s'estava duent a terme. En arribar a l'estació de Reus ha tingut lloc una discussió a l'andana i, finalment, per tal de no perjudicar els usuaris que sí que havien abonat l'import del bitllet, els que s'havien unit a l'acció reivindicativa han acceptat pagar el trajecte entre la capital del Baix Camp i la capital catalana. Tant des de la plataforma Trens Dignes com des del col·lectiu Jóvens de l'Ebre s'han mostrat molt satisfets amb la resposta de la gent, i han qualificat l'#avuinopaguem "d'èxit total". Amb els fets succeïts aquest diumenge, la portaveu de la plataforma ha assegurat que es posa de manifest "que aquestes accions de protesta fan més falta que mai".