dimecres, 16 de setembre de 2009

INICIATIVA PIONERA PER IMPULSAR EL CONSUM I LA PRODUCCIÓ ECOLÒGICA

Publicat al Diari El Punt / Roser Royo / Dimecres, 16 de setembre 2009

Incrementar la producció i el nombre de productors d'agricultura i ramaderia ecològica a les comarques del Baix Ebre i Montsià i conscienciar els consumidors dels avantatges per a la salut i la conservació del paisatge que té aquest tipus d'activitat econòmica. Aquests són els principals objectius del projecte Aula Camp i Taula, una iniciativa pionera que han impulsat al Baix Ebre i Montsià tres entitats de productors i consumidors sense ànim de lucre i que han aconseguit la implicació també del Consell Comarcal del Montsià, la Societat Privada Municipal Ulldecona Activa i el CEIP Ramon i Cajal, també d'Ulldecona.

El proper dissabte 19 de setembre se celebrarà a la plaça de l'Església d'Ulldecona el mercat agrobiològic Del camp a la taula, un mercat de carrer que se celebrarà mensualment el tercer dissabte de cada mes i on es comercialitzaran productes ecològics, biodinàmics, frescos i elaborats, produïts majoritàriament a les comarques del Baix Ebre i del Montsià. Paral·lelament al voltant d'aquest mercat s'organitzaran diversos tallers (taller de cuina solar, taller d'elaboració de pa i de manualitats amb productes reciclats) i tastos de diverses varietats de tomates, mandarines i taronges. Aquesta és la primera activitat del projecte Aula Camp i Taula, una iniciativa pionera que han impulsat l'Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de Producció Ecològica del Montsià i el Baix Ebre; La Vianda, una associació de consumidors crítics i responsables que prioritzen la producció ecològica local i el comerç just, i l'associació juvenil Obre't'ebre, que treballa en la mateixa línia. Aquestes entitats han aconseguit la implicació de la societat municipal Ulldecona Activa perquè promou la gestió d'un banc de terres amb tècniques ecològiques, del Consell Comarcal del Montsià perquè ha posat en marxa una xarxa de menjadors ecològics escolars al Montsià, i del CEIP Ramon i Cajal d'Ulldecona, integrat a la xarxa d'escoles verdes des del 2002 i pioner en la introducció de productes ecològics al menú escolar. Tots plegats han programat per al proper trimestre una sèrie d'activitats que tenen per objectiu incrementar la producció ecològica a les Terres de l'Ebre i conscienciar els consumidors i els escolars de fer un consum responsable amb el medi ambient.