Des de la Mancomunitat de la Taula del Sénia estem treballant els darrers mesos en un ambiciòs projecte de recuperació, arranjament i millora del camins naturals, senderes, arreu del nostre territori. El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Medi Marí, ens finançarà íntegrament l'execució de la primera fase del projecte, que supera els 3 milions d'euros i que començarà el 2011. Es tracta concretament de 3 camins que passen per 21 pobles i que serviran per unir-nos encara més i per dinamitzar el sector turisme. Més detalls els trobareu a la web de la Taula del Sénia , al video de Teveon i també en la notícia que us adjunto.
Els pobles del Sénia, units per 300 km de senders. En una primera fase es condicionaran tres camins naturals al llarg dels Ports i les serres litorals, on es construiran miradors, parasarel·les, zones d’acampada i refugis. Notícia publicada per Maribel Millan, avui, al Diari de Tarragona.
Caminar des del Mas de Barberans fins a Morella passant pel Tossal del Rei, o recórrer les serres litorals des de la Ràpita a Càlig visitant les ermites de la Pietat i el Remei; són dues de les propostes de turisme actiu que es podran realitzar a partir de l’any vinent amb la creació dels camins naturals del territori del Sénia. Es tracta d’una iniciativa de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, amb el suport econòmic del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, que hi invertirà més de tres milions d’euros.
La primera fase del programa contempla l’adequació de tres camins de llarg recorregut, que transcorreran per 21 municipis (9 catalans, 8 valencians i 4 aragonesos) que formen part de la mancomunitat. El camí del Tossal del Rei tindrà una longitud aproximada de 111 kilòmetres, entre el Mas de Barberans, al Montsià, i Morella, a la comarca valenciana dels Ports. El camí (que ressegueix en part el GR-7) es divideix en cinc etapes i quatre subetapes, passant pel cim on conflueixen les tres comunitats autònomes. El camí del Cervol al Matarranya fa 80 quilòmetres, dividits en un total de set etapes, sortint de Vallibona i arribant al refugi de la Font Ferrera, al terme de la Sénia.
Per últim, s’habilitarà un camí de 109 quilòmetres a través de les serres litorals, entre Sant Carles de la Ràpita i Càlig (Baix Maestrat), passant per les ermites de la Pietat (Ulldecona), el Remei d’Alcanar i Sant Sebastià a Vinaròs. «Resseguirà part el GR-92, però el 80 per cent del traçat serà nou»; explica Jaume Antich, gerent de la mancomunitat.
Al llarg de tot el recorregut es construiran miradors i s’instal·laran passarel·les de fusta i senyalitzacions. «També s’habilitarà un refugi a Mataredona i una zona d’acampada a l’ermita de la Pietat, entre altres equipaments», explica la presidenta de la Taula del Sénia i alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura.
Els projectes ja estan redactats i les obres de la primera fase començaran a principis de l’any vinent. Per una segona fase es deixa l’adequació d’altres senders importants de la zona com ara la Via Augusta, que permetrà visitar les oliveres mil·lenàries del Montsià i el Baix Maestrat.
dimecres, 20 d’octubre del 2010
300 KM DE SENDERS PER UNIR EL TERRITORI DE LA TAULA DEL SÉNIA
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada