dijous, 27 d’octubre del 2011

10 mesos després i CiU continua buscant falsos culpables

El Parlament de Catalunya va aprovar en sessió plenària el passat 20 octubre una moció presentada pel Grup Socialista que insta el Govern a abonar el deute pendent als ens locals, abans d’acabar l’any 2011, així com a garantir el manteniment de l’aportació econòmica de la Generalitat derivat d’acords i convenis ja signats que afectin al desenvolupament de competències municipals. La moció és subsegüent a la interpel.lació que jo mateixa com a diputada vaig fer en l'anterior ple del Parlament.

Des del grup socialista hem de lamentar el vot en contra de CiU en aquests dos aspectes concrets, quedant-se en minoria a la cambra. La veritat es que després de 10 mesos de Govern, CiU continua fent d’oposició i buscant falsos culpables. El fet és especialment greu ja que els consistoris es troben davant una situació límit, amb una crisi econòmica que no entén de colors polítics i afecta tothom per igual, sigui quin sigui el partit polític que encapçala un ajuntament.

En canvi, si ens podem felicitar de l’aprovació de la moció que va rebre un amb un ampli suport de la cambra. El text  és un bon inici per que comencin a caminar junts, Govern i ajuntaments, amb el suport dels diputats i diputades. Sincerament penso que els ciutadans no entendrien que cadascú vagi per la seva banda i tampoc que s’aprovi una moció i després no es compleixi, cosa que ja ha succeït abans.

A hores d'ara és indispensable que es compleixin els compromisos establerts per tal de donar seguretat als ens locals i que puguin fer la seva corresponent planificació. Estem a finals d’any i cal que els pressupostos estiguin sobre la taula, perquè són elements fonamentals per poder tirar endavant i que els ajuntaments comencin a respirar i a sortir del pou en què estan immersos.

Aqui podeu seguir la notícia que va emetre Canal 21