dijous, 13 d’octubre del 2011

Suport a la taxa a les transaccions financeres

He signat ja la declaració sobre la imposició d'una taxa a les transaccions financeres que em van fer arribar fa uns dies des d'Intermón -  Oxfam. Parlamentaris i parlamentàries d'arreu d'Europa estem donant suport aquests dies a la iniciativa. La implantació d'aquesta taxa, del 0'05%, permetrà recaptar fons addicionals per combatre la pobresa. Aquest és el manifest:
"Recolzem l’aprovació d'una taxa a les transaccions financeres aplicada sobre els intercanvis d'accions, bons, divises i derivats financers, que permeti recaptar fons addicionals suficients per combatre la pobresa, afrontar els reptes en serveis socials bàsics i fer front al canvi climàtic, protegir els serveis públics i l'ocupació, així com afavorir l'estabilitat del sistema financer mundial.
El sector financer és responsable de la crisi econòmica actual que ha suposat un cost enorme tant per als ciutadans dels països desenvolupats, com dels països en desenvolupament. És hora que assumeixi una contribució molt més significativa que permeti garantir uns mitjans de vida dignes per a totes les persones.
Instem a tots els governs i especialment als europeus, on països com França i Alemanya ja han pres la iniciativa, a donar tots els passos necessaris per a l'aplicació de la Taxa a les Transaccions Financeres al més aviat possible. És urgent i viable iniciar el compromís en l'eurozona o amb un grup de països impulsors".