dimecres, 28 de març del 2007

MÉS DRETS, MÉS SEGURETAT I MÉS IGUALTAT PER ALS AUTÒNOMS

Fa pocs dies, concretament divendres, l’agrupació local del PSC a Ulldecona, vam organitzar una xerrada sobre el projecte de llei de l’Estatut del Treball Autònom. L’encarregada de fer-la va ser la diputada al Congrès pel PSC, Isabel López, una de les persones que més ha treballat en la seva confecció.

Lligant potser amb el que comentava en l’article anterior, molts cops s’acusa als polítics i als partits de fer o dir coses allunyades de la realitat i de les preocupacions de les persones. Aquest però, és un bon exemple sobre què fem per donar resposta a les necessitats d’un col.lectiu tant important com són els autònoms.

El govern espanyol va aprovar fa quatre mesos, el projecte de Llei de l’Estatut del Treball Autònom, que dóna resposta a les reivindicacions que històricament s’han plantejat. Aquesta nova llei permetrà que els treballadors autònoms gaudeixin de més drets, més garanties i més seguretat, i més protecció social en la seva activitat professional. La coincidència amb l’aprovació i/o debat d’altres importants lleis va impedir, possiblement, que tingués el ressó que es mereixia.

A la província de Tarragona hi ha més de 56.000 persones que cotitzen com a treballadors/res autònoms/es. Totes aquestes persones podran properament gaudir de l’homologació del règim especial dels treballadors autònoms amb el règim general de la seguretat social i de la reducció i bonificació en les bases de cotització en alguns supòsits. També s’estén a tots els autònoms la protecció social per incapacitat temporal, el dret a la jubilació anticipada dels treballadors autònoms que es dediquen a activitats de naturalesa tòxica o perillosa, i altres novetats que beneficien un col.lectiu que fins ara no ha assolit el mateix nivell de drets que la resta de treballadors i treballadores.