dijous, 8 de gener de 2009

TORNA LA NORMALITAT ?????


Després de tres setmanes bojes, avui he recuperat, a mitjes, la normalitat. Els xiquets han tornat contents a l'escola, a l'Ajuntament estem ja acabant els projectes per a presentar al Fons d'Inversió Municipal del govern espanyol, els pressupostos 2009 ja estan en mans dels tècnics per acabar-los de donar forma (no recordo que mai ens hagués costat tant quadrar els números) i, a poc a poc, vaig agafant el ritme després de dies sense horari.

A Ulldecona hem començat l'any parlant d'obres i més obres (qui deixa que aquest 2009 no podriem fer ni un arreglo ...). Fa uns dies es van iniciar les obres de la carretera Ulldecona – Vinallop (T-311), una obra importantíssima, entre altres, per a centenars de veïns i veïnes d'Ulldecona que es deplacen diàriament a Tortosa al metge o a fer gestions diverses. A partir d'ara, seran 20 mesos d'obres. Sembla una eternitat, però es que portem 15 anys esperant! La inversió és d'aproximadament 20 milions d'euros (quasi un milió per quilòmetre). És una mostra de la clara aposta que el Govern de la Generalitat fa pel territori, amb inversió directa, en aquest cas en infraestructures viàries.

Avui mateix, l'Institut Català del Sòl (Incasòl), ha iniciat el procés de licitació de les obres que permetran finalitzar la segona fase de rehabilitació del teatre Orfeó Montsià, amb un pressupost de 250.937,59 euros. Les obres que ara es liciten, han de permetre finalitzar la segona fase de rehabilitació que va quedar interrompuda temporalment en fer fallida l'empresa adjudicatària l'any passat i que ha comportat un retard important en la rehabilitació integral de l'edifici. L'actuació consistirà en finalitzar la coberta del cos d'accessos i la sala polivalent, la reestructuració de l'accés principal i les dependències de les entitats, l'adequació de serveis a l'ampliació en el solar annex i les millores a la caixa escènica i al cos de vestidors. Una obra molt i molt necessària també per a Ulldecona, en primer lloc per l'estat lamentable en què es troba l'edifici i, en segon, pel gran volum d'activitats culturals que s'hi duen a terme organitzades per diverses entitats o l'Ajuntament.

Finalment, demà divendres, la Comissió de Govern de l'Ajuntament farà l'adjudicació de les obres de remodelació de la Murada de Baix, una obra llargament esperada de la que ja us he parlat en més d'una ocasió en aquest mateix blog.

Per cert, en tantes obres no sé si torna la normalitat o el que ens espera a partir d'ara és pitjor ....

1 comentaris:

Oscar Morera ha dit...

Torna la normalitat al calendari però continuen les obres...bona senyal, una persona entra en politica entre d'altres qüestions per canviar la realitat d'un poble, d'una ciutat, i vatros encara no heu parat!.

Bona nit