dimecres, 15 de febrer de 2012

El pacte CiU-PP oblida les Terres de l'Ebre

Avui s’han aprovat els pressupostos de la Generalitat per a l’any en curs, gràcies als vots del grup CIUPP , després de protagonitzar durant les darreres hores una comèdia romàntica digna del millor director cinematogràfic. El pacte, que la presidenta del PP, assegura que “va més enllà dels pressupostos” apuntala el govern de CiU, que abandona pel camí el pacte fiscal i moltes de les reivindicacions històriques del nostre país.

Els que es creuen més catalanistes que ningú pacten amb aquells que recollien firmes contra Catalunya, estan en contra de la immersió lingüística i són més espanyolistes que ningú. Un despropòsit? No, afinitats ideològiques. Interessos compartits aquí i allà amb l’objectiu de desmantellar i privatitzar l’estat del benestar i retallar drets dels treballadors/es (vist també l’acord amb al reforma laboral).

A nivell territorial aquest acord ens ha deixat sense equipaments importants i sense mesures necessàries per dinamitzar l’economia i crear ocupació. CIUPP ha rebutjat totes les esmenes, una per una, presentades pels grups de l’oposició, entre elles, les 729 presentades pel grup parlamentari socialista. No n’han acceptat cap, 0. I després diuen que tenen voluntat d’acord ... això ja és la perversió màxima. Han rebutjat pagar a l’Ajuntament de Deltebre els 300.000 euros que li deu la Generalitat per la Base de Piragüisme , en contra de la consignació pressupostària per al nou institut Cristòfol Despuig de Tortosa; per a la redacció del projecte executiu del tram de l'eix de l'Ebre entre Vinallop i el port dels Alfacs i també contra l'augment de recursos per a dinamitzar els clústers empresarials, com el moble de la Sénia. Igualment, han rebutjat pressupostar els diners necessaris per a la redacció del projecte bàsic i executiu del nou hospital.

Els pressupostos del 2012 confirmen l’oblit al qual la dreta sotmet el nostre territori i suposen una nova oportunitat perduda. Ja tenim experiència. Quan CIU-PP van de la mà, a les Terres de l’Ebre comencem a tremolar.