dissabte, 14 d’abril de 2012

14 abril

Fa 81 anys els valors de la llibertat, la igualtat, la justícia, la solidaritat, la laïcitat, inspiraven la proclamació de la II República. Avui, 14 d'abril, és un bon moment per recordar totes aquelles persones que van morir en lla lluita per aconseguir situar el país en el camí del progrès, totes aquelles persones que pels seus ideals van ser assassinats anys després, totes aquelles persones que van patir i van lluitar per a que avui nosaltres puguessem tindre el que tenim. I avui més que mai, cal que lluitem per defensar els mateixos valors i poder-los deixar després als nostres fills/es. Si no ho fem, la vida serà molt diferent en pocs anys.

A banda de desmantellar l'estat del benestar, els governs de dreta català, espanyol i europeus, passaran a la història per haver propiciat un retrocès de més de 30 anys en aspectes com la igualtat o la llibertat. El que realment està en perill és la democràcia tal com avui la tenim entesa. No podem deixar que s'utilitze la crisi com a excusa per imposar ideologies conservadores que ens conduixen a perdre els nostres drets com a ciutadans/nes. En són un clar exemple la reforma laboral, les retallades en el sistema públic de salut, les mesures impulsades en el camp de la justícia o en el camp educatiu.

L'Educació és l'únic camí per a progressar tant individualment com col.lectivament, tancar universitats i escoles és un atac frontal al progrès. L'educació és la base de l'aprenentage de valors que després podem aplicar a la vida diària, en l'àmbit polític, social, cultural o ecconòmic.

Cal recuperar l'essència de la nostra democràcia, entenent el govern com a cosa pública, un afer que ens compromet a tots els ciutadans i no només a una classe social, a les èlits. Aquelles èlics com la monarquia per cert, que es dedica a caçar elefants mentre més de 5 milions d'espanyols estan a l'atur, mentre els joves del país veuen que no tenen futur i han de renunciar als seus somnis, mentre milers i milers de persones no poden arribar a final de mes amb els ridículs sous que cobren .... En un país normal avui exigiriem la proclamació d'una nova República.