dissabte, 7 de juliol de 2012

Ventura alerta sobre la reforma recentralitzadora de l'estat
La primera secretària del PSC a les Terres de l’Ebre, Núria Ventura, ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per fer una primera valoració de la reforma de la llei de bases de règim local, amb la que el govern del Partit Popular vol aclarir quines són les competències municipals, impulsar la fusió de municipis, suprimir les mancomunitats, i potenciar el paper de les diputacions provincials, que gestionaran els serveis obligatoris i mínims en els municipis de menys de 20.000 habitants. Amb aquesta reforma, que també inclou la fixació d’un límit en els sous d’alcaldes i regidors, el govern de Mariano Rajoy pretén estalviar 3.500 milions d’euros durant el 2013. En aquest sentit, Ventura també s’ha mostrat partidària d’establir uns límits per als sous d’alcaldes i regidors, a partir de diversos barems. Però la dirigent del PSC a l’Ebre ha anat més enllà i ha volgut criticar les polítiques "recentralitzadores" del govern del Partit Popular.


En la mateixa línia, Ventura ha manifestat el seu neguit per la possible eliminació de les mancomunitats de municipis, i ha advertit de la gran feina que s’ha fet des de la mancomunitat de la Taula del Sénia. La també diputada del PSC ha assenyalat que la Taula del Sénia ha funcionat molt bé, i ha rebutjat que per contra es vulga dotar de més poder a les diputacions provincials, en detriment dels ajuntaments.

Finalment, Ventura ha advertit que la reforma de les administracions que està preparant el govern de l’Estat deixarà poc espai per a la possible creació de la vegueria de l’Ebre. De fet, ha recordat que el Partit Popular no és gens partidari de les vegueries, i que farà servir la seua majoria absoluta per aprovar totes aquestes reformes.
 
Noticia publicada a La Marfanta, 6 de juliol 2012
0 comentaris: