dilluns, 12 de gener del 2015

Cinc esmenes sobre Ulldecona als Pressupostos de la Generalitat


A finals d’aquest mes de gener el Parlament de Catalunya iniciarà el debat en comissió dels pressupostos de la Generalitat pel 2015. Els diversos grups parlamentaris hem presentat ja les nostres esmenes per intentar millorar uns números que, com ja vaig dir l'altre dia, semblen una broma de mal gust.


A les Terres de l'Ebre la inversió per a les quatre comarques gira entorn els 17 milions d'euros. La Terra Alta rebrà 753 mil euros d'inversió, el Montsià 2.381.000, la Ribera 4.732.000 i el Baix Ebre 9.383.000 euros. Els pressupostos, que surten amb el suport de CIU i ERC, no contemplen les mesures necessàries per a la reactivació de l'activitat econòmica, ni les infraestructures i equipaments pendents ni les mesures urgents per al bon funcionament dels serveis públics. 

Respecte a Ulldecona, el grup socialista hem presentat quatre esmenes molt específiques i que en exercicis anteriors ja han estat rebutjades per CIU i ERC, grups que donen suport al govern. Les propostes demanen la reobertura del Centre de desenvolupament i Atenció Precoç a la Infància del municipi, que es va tancar amb l’actual govern municipal a finals del 2011; la planificació de noves fases de rehabilitació del Teatre Municipal Orfeó Montsià, seguint el pla d’usos redactat al 2008; la posada en funcionament urgent de l’estació depuradora d’aigües residuals dels Valentins, un cop acabades les obres l’any 2011 i que continua parada causant greus problemes mediambientals a banda de malmetre la pròpia instal.lació; la necessitat d’elaborar un pla d’inversió i millora en camins rurals; i l’impuls de les diverses actuacions de la llei de barris, amb una subvenció de més de tres milions i mig d’euros per part de la Generalitat a l’Ajuntament, concedida el 2009, per arreglar tot el nucli històric del municipi i que continua aturada per la paràlisi del govern municipal.  

Altres esmenes que també afecten el nostre poble fan referència al pagament de les subvencions pel transport escolar, les subvencions per les escoles bressol, la recuperació de l’aportació per al bon funcionament de les escoles de música municipal i la millora del serveis de trens regionals que depèn exclusivament del govern català. Finalment dos esmenes més fan referència als diners que reben els ajuntaments per fer actuacions als seus municipis, com l’augment del Fons de Cooperació Local o el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. En aquest darrer cas recordem que, en una irresponsable decisió, el govern municipal d’Ulldecona ha renunciat recentment a una subvenció de quasi un milió d’euros per a la construcció de la nova Biblioteca a l’Antic Convent després d’haver-se gastat més de 80.000 euros en la modificació del projecte executiu de l’Arxiu Històric.

1 comentaris:

BANNLOG ha dit...

Buenas tardes! Somos un pequeño grupo de emprendedores. Nosotros somos una empresa la cual le podría re modelar su blog o hacerle banners/logos.

Gracias por su atención!

Para contactar con nosotros: bannlog@gmail.com