divendres, 28 de setembre del 2007

QUI DESAPAREIXERÀ ?


Ha estat un bon debat. Reconec que, després de veure’l des de casa durant molts anys, quan pots viure’l des de dins, és ben diferent. El Govern, en veu del President, José Montilla, el primer dia, i en la resolució aprovada aquest matí pel propi Parlament, ha demostrat que està fent els deures i que porta una bona velocitat per acabar de recòrrer el camí que queda fins aconseguir els objectius marcats en els acords de l’Entesa.

A nivell general, en referència a accions a desenvolupar durant els propers mesos anunciades pel govern, destacaria la incentivació de l'ocupació juvenil estable amb subvencions de 2.000 euros i també el compromís que 30.000 persones tindran accés a les prestacions de la Llei de Dependència l'any que ve. Per tant, més enllà de símbols, fotografies i banderes, el Govern governa i prem l'accelerador de les polítiques socials per tal de situar Catalunya en els primers llocs del ranquing de països amb més benestar. Reclamava ahir Artur Mas al President Montilla que assumeixi el "dilema amb Espanya" perquè quan no n'hi hagi "Catalunya haurà desaparegut". No senyor Mas, no s'equivoqui, Catalunya desapareixerà si els seus ciutadans no se senten identificats amb el país i només s'hi sentiran identificats amb més benestar i amb més oportunitats. Si Catalunya sedueix, Catalunya té futur. Per això parlem del catalanisme social. Quan no hi hagi "dilema amb Espanya" qui haurà desaparegut serà CiU.

Estic contenta i satisfeta, a més, perquè el Parlament ha aprovat també diversos punts i propostes de de gran transcendència per al futur de les Terres de l’Ebre, una mostra més que el President i el Govern de Catalunya treballen per al futur del nostre territori.

Al Parlament, amb els vots favorables dels tres grups que donem suport al Govern, PSC, ERC i ICV, hem aprovat “que en el marc dels treballs endegats pel Govern per a la definició del cabal ambiental del tram final de l’Ebre s’incorpori la proposta adoptada per la part catalana de la Comissió per a la Sosteniblilitat de les Terres de l’Ebre”. Aquesta aprovació s’ha fet dins l’apartat de gestió de l’aigua, qualitat ambiental, gestió de residus i medi natural, de la proposta de resolució presentada pels tres grups.

També hem aprovat fer el seguiment del grau d’execució dels projectes previstos a les accions urgents i prioritàries de la Llei del Pla Hidrològic que li correspon executar al govern de l’Estat i dotar-les dels recursos econòmics necessaris als pressupostos de l’Estat de l’any 2008, així com desenvolupar els estudis i les actuacions previstes al Pla Integral del Delta de l’Ebre.