dijous, 7 de febrer del 2008

MÉS CLAR QUE L'AIGUA

L’aigua i la seva gestió ha estat un dels temes importants del Ple d’aquesta setmana al Parlament de Catalunya, junt amb les infraestructures (TGV) i la llengua. Un cop més, s’ha posat de manifest la defensa dels transvassaments que fan tant PP com CiU. Un cop més, els socialistes hem reiterat la nostra aposta per la Nova Cultura de l’Aigua, el no al transvassament i el no a la interconnexió de xarxes. Tenim un greu problema d’aigua al nostre país per la sequera que patim però els transvassaments no són la solució i els socialistes treballem des del govern per tal de trobar les més adeqüades. El debat s’ha produït per una moció del PP sobre la gestió de l’aigua en la que es demanava la interconnexió de xarxes. La moció ha estat votada en contra pels tres grups que donem suport al govern.

Sabem que el PP i CiU sempre han anat junts en la defensa dels trasvassaments i ho tornarien a fer, tornarien a tirar endavant el trasvassament si tinguessin l’oportunitat. Tantes batalles passades, tants mesos i tants anys parlant del mateix, ja no hi ha dubte qui continua anclat al passat defensant polítiques de gestió de l’aigua caduques i qui aposta pel respecte al medi ambient, per una gestió més sostenible, per la reutilització, per les dessaladores, per l’estalvi d’aigua, per polítiques, en definitiva, d’acord amb els paràmetres de la Nova Cultura de l’Aigua.

El diputat del nostre grup, Socialistes-CpC, que és alhora secretari de Medi Ambient de l’executiva nacional del PSC, Jordi Terrades, ha assegurat en el debat que el PP es proposa “recuperar el transvassament de l’Ebre” si guanya el proper 9 de març “no per solucionar els problemes de l’aigua a Catalunya, sinó per beneficiar a aquells que amb les seves polítiques insostenibles han ocupat tot el que han pogut les costes del litoral de la Mediterrània”.

Al ple hi haviem arribat amb una llarga llista de declaracions i contradeclaracions al respecte dels darrers dies: Duran Lleida, Rajoy, els dirigents del PP d’Aragó i de Múrcia .... i també el nostre company de partit i delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté. Ell mateix ha enviat una nota a diversos mitjans de comunicació reafirmant la seva postura antitrasvassament que reprodueixo textualment: "Em sap greu que el vostre mitjà publiqui un titular absolutamnet fals que no té res a veure amb la meva trajectòria ni amb el meu pensament. Vaig assistir a gairebé totes les manifestacions anti-transvassament de l'Ebre, inclosa la que es va celebrar a Brusel.les i pretendre penjar-me la llufa que ara defenso el transvassament, a banda d'un intent que ningú que em conegui es creurà, és una lamentable contribució a la mentida. Sóc el primer en reconèixer els meus errors i/ o les meves contradiccions però en aquest cas us he de dir que continuo pensant el mateix que he pensat sempre".

Per tant, mai millor dit, més clar que l’aigua. Aquesta és la nostra posició, la posició dels socialistes, i ho hem demostrat amb fets, derrogant el trasvasament de l’Ebre en el moment que vam accedir al govern de l’estat. Quantes vegades ho haurem de repetir ?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La postura favorable a la nova cultura de l'aigua dels socialistes a Catalunya és clara però la dels d'Aragó no. La mega-ciutat del joc de Marcelino Iglesias als Monegros crec que suposarà, entre d'altres coses, un cost hidríc inassumible.

Anònim ha dit...

Però este ho pot fer que és dels bons, que no és fatxa...