divendres, 29 de febrer del 2008

PUJA LA TEMPERATURA DE CAMPANYA

Ara ja ho sabem, ha quedat claríssim. Rajoy estava avui a Elx. Reprodueixo notícia del Pais digital:

El candidato del PP a la Presidencia, Mariano Rajoy, ha abierto de nuevo la caja de Pandora del trasvase del Ebro desde la Feria de Muestras de Alicante (Elche). El líder de la oposición se ha comprometido a que si gana las elecciones llevará el agua que sobre hacia Castellón, Murcia, Valencia, Alicante y Almería siempre que se hayan cumplido los compromisos del agua y el caudal ecológico. Yo no quiero una España de color amarillo, el color de Zapatero –ha manifestado el líder del PP. Quiero una España verde, ese es mi compromiso". Rajoy saca por primera vez el tema del trasvase del Ebro en lo que va de campaña electoral después de que el programa electoral fuera cerrado sin mencionarlo debido a la división de los líderes regionales.

Bé, amb les cartes damunt la taula puja la temperatura de la campanya, fruit també de la reaparició avui mateix d’Aznar en escena (el PP deu voler augmentar la dosis de demagògia, barbaritats, enganys i mentires).

Fent repàs dels darrers dies, dimarts, a Tortosa, vam celebrar l’acte central de la campanya del PSC a les Terres de l’Ebre, amb la presència de la candidata Carme Chacón. Enfront la política del PP, Chacón ens va fer vibrar a tots. Personalment, em va sorpendre l’afluència de gent, unes 800 persones. El discurs de la candidata, com sempre, clar i concís. "Ho podem dir amb la cara ben alta. Fa quatre anys vam prometre que si Zapatero era president derogaríem el transvasament de l'Ebre. Ara venim aquí amb el transvasament derogat i com l'única garantia que continuarà enterrat", va dir. Chacón va acusar Rajoy de ser "incapaç d'entendre els projectes de la gent que neixen de l'amor per la seva terra, com passa a l'Ebre".

Ahir vam tenir la visita al territori de la Consellera de Salut, Marina Geli, que ens va acompanyar en actes a Tivenys i Roquetes, on va fer, com sempre, intervencions brillants, amb sentiment. Aquest dijous la cita la teniem a la Sénia, amb la intervenció de la nostra candidata, Lluïsa Lizàrraga, i la també Diputada al Congrès i sindicalista, Isabel López. En aquest cas, l’acte ha girat entorn a les polítiques socials iniciades aquesta legislatura. S’ha parlat sobretot de la Llei de Dependència i la Llei dels Autònoms. Realment, només per aquests grans avenços, la legislatura ja ha valgut la pena. Però, si a més, aquí li sumem, la resta de drets reconeguts, realment, la nota que es mereix el govern de Zapatero, ja puja fins al notable.

Campanya electoral a banda, m’agradaria també deixar constància de la impotència que he sentit aquests dies cada vegada que escoltava la ràdio o llegia el diari i m’assabentava d’una nova mort per violència de gènere. Espantòs. Com a societat, no ens ho podem permetre. Cal fer totes les modificacions legals necessàries per intentar lluitar contra aquesta lacra, també de la Llei Orgànica Integral contra la Violència de Gènere. Va ser un primer pas, però ara cal donar-ne més per evitar més dones mortes. Només les lleis, però, no ho solucionaran. Aquesta és una lluita de totes i tots. I, sobretot cal pedagogia i educació, sensibilització i denúncia.