dimarts, 26 d’agost de 2008

191 PARELLES AL BALL DE MANTONS


La casualitat ha fet que siguin 191 les parelles que aquesta nit han sortit a la Plaça per participar en el Ball de Mantons, exactament la mateixa xifra que l'any passat. Des de fa molts anys podem dir que la Plaça de l'Esglèsia s'ha quedat menuda però és evident que continua sent el marc més idoni per fer el Ball de Mantons.

Els espectaculars mantons han lluït una altra nit damunt les balladores, igual que les arrecades, o els ventalls, en mans dels hómens. La Banda de Música d'Ulldecona ha acompanyat un any més. Més que mai, però, aquestes festes, la BMU està demostrant que passa per un molt bon moment, sota la direcció de Joan Nadal Girona. Es nota en la força de les seves interpretacions (ahir diumenge va fer un concert fantàstic amb acompanyant puntual dels Gralles d'Ulldecona, divendres van recollir deu músics nous ...). Se sent a través de la música la il.lusió que hi posen els músics, joves i grans, trasmeten alegria i ganes.

Personalment, ara fa quatre anys que no ballo, però cada nit com avui, quan sento les primeres notes de la Banda, penso l'any que ve hi tornaré. M'agradaria fer des d'aquí també un reconeixement especial a totes aquelles dones (perquè al 100%són dones) que no surten a la Plaça però que són les que visten a les balladores. Estan hores col.locant cada peça de roba al seu lloc, per a que el conjunt quede perfecte, es pasen temps i més temps quadrant el mantó per a que llueixi com cal ... Una feina molt complidada i laboriosa que només elles saben fer. Darrera les 191 parelles que avui han sortit a la Plaça hi ha molta més gent que també fa possible una nit tant emblemàtica per a Ulldecona.

0 comentaris: