dimarts, 3 de novembre del 2009

PLA D'INICIATIVES DE DINAMITZACIÓ COMARCAL A LES TTE

La setmana passada ho va anunciar el President Montilla en seu parlamentària i ahir ja es va pendre l'acord de govern per tal d'incloure a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre al Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal (IDC) que fins ara només beneficiava a la Terra Alta, amb una ampliació de la dotació econòmica d’aquest programa.

Tal com s'explica en la nota de premsa de la Generalitat, aquesta és una de les mesures que el Govern posarà en marxa per potenciar l’activitat econòmica de les comarques ebrenques, afectades per la crisi, especialment després de l’expedient de regulació presentat per l’empresa LEAR Corporation a Roquetes.

El Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal vol estimular l’activitat econòmica i empresarial dels municipis mitjançant el suport del teixit productiu i la producció local, avançar el calendari per a la millora d’algunes de les infraestructures programades, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població al territori.

Aquets ajuts aniran adreçats a dos tipus de destinataris:

Ens locals (àmbit del sector públic): els ajuts es destinaran al desenvolupament de projectes que proporcionin al teixit econòmic i empresarial del territori un suport per al desenvolupament de la seva activitat o dels seus projectes de futur.
Empreses privades (àmbit empresarial): es donaran ajuts per impulsar aquelles iniciatives empresarials que generin ocupació i que actuïn com a força motriu del desenvolupament empresarial a la comarca.

El 75% de l’import serà en forma de préstecs amb condicions preferents (crèdits tous al 0% d’interès i cinc anys de carència) i el 25% restant en forma de subvenció a la inversió.

Fins al moment, el Govern ha concedit a iniciatives empresarials de la Terra Alta prop d’1 milió d’euros a fons perdut i 2’4 milions d’euros amb crèdits tous. Concretament, aquest 2009 s’han concedit subvencions per valor de 463.832 € a 11 empreses de la comarca de la Terra Alta i a l’Ajuntament de Gandesa per portar a terme el projecte de creació d’un viver d’empreses a la capital de la comarca. A més, 15 empreses, 11 de les quals ja han rebut també una subvenció, se’ls ha ofert la possibilitat d’optar a un crèdit bancari amb condicions preferents. El valor total d’aquests crèdits és d’1,2 milions d’euros.

Les empreses beneficiàries de la convocatòria d’enguany es troben instal·lades als municipis de Gandesa, Batea, la Fatarella i Corbera d’Ebre i han permès garantir la continuïtat de 270 llocs de treball i la creació de 63 nous llocs en els propers tres anys.

En aquest sentit, l’any 2008 també l’Ajuntament de Gandesa i 9 empreses més de la comarca van rebre ajuts per un import de 420.159€, als quals es van sumar 1’2 milions d’euros en crèdits tous, que també es van concedir a 9 empreses.