dijous, 21 de gener de 2010

L'EMPENTA D'ULLDECONA


Ja sabeu que habitualment faig balanç de l'acció de govern a Ulldecona a través del blog i, aquestes darreres setmanes, han estat realment profitoses en diversos camps. Em centraré avui en el camp del medi ambient i del medi rural o agrícola perquè diversos mitjans de comunicació se n'han fet ressó i crec important resaltar-ho. En primer lloc, fruit del treball iniciat fa ja set anys per l'Ajuntament d'Ulldecona i recolzat en els darrers dos anys per la Mancomunitat de la Taula del Sénia, pel que fa a la protecció de les oliveres mil.lenàries i a la seva valorització per dinamitzar al mateix temps el sector agrícola, aquest any s'envasaran 3.000 botelles d'oli d'oliveres mil.lenàries i se sumen al projecte tres productors més, les cooperatives Acomont, Soldebre i la de Santa Bàrbara. Ja comercialitzen aquest valuós oli, la societat agrària Porta Ferré (dels arbres que té a la finca de l'Arion, a Ulldecona) i Clot d'en Simó.

Important inversió també la que farem en camins a Ulldecona tant a través de la Taula del Sénia, amb subvenció del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Medi Marí, com a través de la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. S'arranjaran els camins que van des dels Valentins al Pou Juà, des de Sant Joan del Pas als Rajolars, i de Sant Joan a quatre carreteres, el camí del López, al Barri Castell, i el camí dels Clots, tocant al terme municipal del Mas de Barberans. En conjunt, una inversió de més de 300.000 euros, i una bona mostra de col.laboració entre administracions. Cal destacar, a banda, que la Taula del Sénia ha iniciat un projecte de recuperació de camins naturals que permetrà també arranjar senderes ja existents dins el nostre terme municipal.

D'altra banda, des de l'Ajuntament hem fet una clara aposta per dinamitzar el sector agrari en aquests temps de crisi econòmica. Davant la gran quantitat de finques que tenim abandonades en els 126 km2 de terme municipal, vam posar en marxa fa un any el Banc de Terres, una iniciativa que es consolida a poc a poc i que ens ha permés ja envasar 4.500 botelles de vi amb la marxa Miliarium i que posarem en breu a la venta. Llegiu aquí la notícia que publicava el diari El Punt.


Finalment, apuntar per una banda, que l'Agència Catalana de l'Aigua a finalitzat recentment les obres per construir un col·lector destinat a canalitzar les aigües pluvials de la zona sud d'Ulldecona. Aquesta actuació possibilitarà donar sortida a les aigües pluvials de la zona sud d'Ulldecona, conduint-les fins al riu Sénia. La inversió ha estat d'1,5 milions d'euros finançats per la pròpia ACA, l'Ajuntament i el Fons per al Desenvolupament Regional de la Unió Europea (Feder). I, per l'altra, que s'han iniciat ja les obres d'arranjament, senyalització i dotació de serveis del sender des de l'Ermita de la Pietat fins a Godall. Concretament, s'actuarà a banda de la pròpia sendera, al mirador de la Foia i al de Cap d'Àsens.


És aquest un balanç parcial de l'acció de govern les darreres setmanes, aquí li hauriem de sumar l'acabament de les obres del Fons Estatal (semipeatonalització del carrer Major, Murada de Dalt i avda Terrers), la preparació del nou fons (amb importants obres als barris), els treballs de la Llei de Barris, i mil coses més que a poc a poc aniran donant els seus fruits en benefici de tots els veïns i veïnes d'Ulldecona i barris.

0 comentaris: