divendres, 10 de setembre del 2010

MANIFEST 11 SETEMBRE


El Partit dels Socialistes de Catalunya celebra la Diada Nacional de Catalunya de 2010 amb un missatge de confiança, afirmació i reivindicació. Som conscients de les dificultats que hem d’afrontar en el terreny nacional, cultural, econòmic i social. Però estem convençuts que la Catalunya del 2010 està en millors condicions que mai per encarar el futur amb confiança i progrés.

1. Afirmem, un cop més, que Catalunya és una nació, que el català és la nostra llengua i que l’Estatut, aprovat per la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, és la nostra llei de lleis. Cap Tribunal pot, ni podrà, jutjar els nostres sentiments ni negar la nostra voluntat.

2. Reivindiquem el catalanisme social, el catalanisme popular que suma i cohesiona. Un sentiment transversal que fa país, que relliga territoris i accents, que integra els nouvinguts i que ens fa un sol poble. Catalunya s’ha de pensar, defensar i construir sencera, sense exclusions.

3. Creiem en el catalanisme social com una actitud quotidiana que ens permet viure la ciutadania democràtica, la identitat nacional i la cohesió social amb plenitud i de manera integradora. La nació és la casa, el barri, la ciutat, el país. No hi ha nació sense societat. Volem un catalanisme que faci possible la justícia social. Aquesta és també la nostra ambició nacional.

4. Defensarem l’Estatut, tot l’Estatut, aprovat per la ciutadania de Catalunya. Desplegarem la integritat del seu text amb nous instruments, sense renúncies.

5. Plantegem el federalisme com l’única opció possible per a l’Espanya del segle XXI. Mentre Espanya avança cap a l’horitzó federal, Catalunya no renunciarà a tot el potencial que l’autogovern previst a l’Estatut ens permet. Espanya no té temps per perdre i Catalunya no pot esperar.

6. Parlarem clar, les eleccions al Parlament de Catalunya són una autèntica cruïlla: no volem ni dreceres, ni invents, ni sorpreses, ni cap pas enrere. L’Estatut és i ha de ser la gran avinguda de l’autogovern, de la unitat civil i del progrés econòmic i social de Catalunya. No renunciarem a allò que suma i ens fa forts per altres objectius que, sota l’aparença d’una major ambició, ens poden empobrir, afeblir i dividir.

7. Oferim un projecte de futur sòlid i útil, com el que representa el President Montilla. No volem quimeres, ni frustracions, ni conflictes innecessaris. Volem rigor, fermesa, serietat i resultats. Som la Catalunya que sap on va. Som la Catalunya de l’Estatut.

Visca Catalunya!