dijous, 11 d’octubre del 2012

És l'hora de lluitar


Els darrers dos anys el nostre país ha deixat de ser una terra d’oportunitats. Milers de joves es veuen obligats a emigrar per poder viure dignament (l’índex d’atur juvenil és insostenible com també ho és el del col.lectiu de majors de 45 anys), altres veuen com no poden accedir a la universitat per les desproporcionades taxes imposades i la reducció de beques, la pobresa ja ratlla el 30% de la població, 1 de cada 4 xiquets/es no fan ni una menjada en condicions al dia i el govern contesta amb una dràstica reducció de les beques menjador. A les Terres de l'Ebre les dades de pobresa són demoledores, segons recull El País en un article publicat recentment.
Davant de tot això, tenim diverses opcions. La primera és fer veure que no existeixen aquestes dades o resignar-nos pensant que no hi ha res a fer, que res es pot canviar. La segona és indignar-te, fer sentir la teua veu i denunciar el que està passant. I, la tercera, conseqüència de la segona, és passar a l’acció. Lluitar per canviar el que tens més a la vora. Compromís amb la societat i amb el que t’envolta. Jo ho faig, des del PSC, però també des de diverses entitats socials, ONG’s ... Hi ha altres maneres, totes legítimes, l’important, en aquest moments tant greus, d'emergència social, és lluitar i barrar el pas a la dreta més conservadora que mai ha governat este país.
Com a socialista em sento en l’obligació moral de rebel.lar-me contra un sistema que abandona els més dèbils a la seua sort, contra un model de país on els rics tenen dret a la salut i els pobres no, contra un model de país on només els fills dels poderosos poden accedir a estudis superiors, contra un model de país on els treballadors no són més que esclaus, contra el pensamet únic que vol imposar Mas i els seus afins aquí i Rajoy i els seus allà, contra la manipulació dels mitjans de comunicació, contra un model de país on tot sigue blanc o negre i no hi hagi matisos ... Em sento en l'obligació moral de rebel.lar-me contra les injustícies que s'estan cometent i que condemnem a la més absoluta misèria a milers de ciutadans del nostre país.