dimecres, 30 d’octubre del 2013

CIU i ERC bloquegen al Parlament la reobertura de l’oficina d’agricultura d’Ulldecona


La comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha debatut avui una proposta de resolució del grup parlamentari Socialista demanant la reobertura de l’oficina d’Agricultura d’Ulldecona, tancada des de fa gairebé dos anys sense previ avís als usuaris de la mateixa. La proposta, presentada i defensada per la diputada Núria Ventura, i que ha estat rebutjada amb els vots en contra de CIU i ERC, demanava reobrir el 2014 aquest servei.

L’oficina donava servei als pagesos en la tramitació de subvencions, la inscripció en registres i l’expedició de llibres d’explotacions ramaderes o inspeccions de granges; era punt de recollida de mostres per anàlisis sanitàries, i també gestionava els controls de moviments de bestiar. “Ara, els usuaris, bàsicament persones grans, han de desplaçar-se a Amposta o Tortosa per fer els tràmits”, ha explicat. Ventura ha lamentat que, de nou, “una decisió d’aquest govern afecta negativament a serveis que faciliten en el món rural un accés i una proximitat imprescindibles amb l’administració, per la gestió i economia en aquest cas de les explotacions agràries i ramaderes”.

Ventura també ha qüestionat la motivació del departament que assenyala que la decisió responia a la nova reestructuració dels serveis que ofereixen i per reduir costos. La diputada socialista, però, ha posat de manifest que “el cert és que la supressió d’aquesta oficina no representa cap estalvi, donat que el local el mantenia majoritàriament l’Ajuntament i el personal de la Generalitat s’ha reubicat en l’oficina comarcal”. Per tant, segons Ventura, “és completament fals que representi cap estalvi per a l’administració i el que només provoca són perjudicis als usuaris i a tot el sector agrícola."

La dirigent socialista també ha deixat en evidència els arguments emprats per ERC i CiU sobre la infrautilització de l'oficina per als quals han donat dades del 2011. "Això saben que és fer trampa, perquè al 2011 l'oficina va estar tancada uns mesos a causa del seu trasllat". Finalment ha lamentat la poca sensibilitat demostrada de nou amb les Terres de l'Ebre quan han assenyalat que desplaçar-se fora del municipi no representa cap problema. "Tothom sap que en un territori com el nostre la mobilitat interna és molt complicada".