dimecres, 9 d’abril del 2014

Arriba al Parlament la petició per regular l'activitat de les ramaderies de bous


Arriba al Parlament la petició per regular les activitatspròpies de les ramaderies de bous - Notícia Aguaita.cat

La Comissió d'Agricultura del Parlament debatrà en unes setmanes una proposta de resolució del PSC, PP i C's que demana "regular amb urgència" les "actuacions pròpies de les explotacions ramaderes de bestiar boví brau" que són mostrades a turistes. Una mesura que hauria de permetre compatibilitzar les tasques que realitzen ramaderies com les d'Alfara de Carles amb l'organització de visites turístiques.

La proposta recorda que el setembre de l'any passat el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona va ordenar suspendre cautelarment este tipus d'activitats. El titular del contenciós administratiu considera que les proves de bous per a turistes que van organitzar l'any passat les ramaderies d'Angelina Mur i Rogelio Martí d'Alfara de Carles són un un espectacle "il·legal i prohibit" perquè infringixen, segons els magistrat, la Llei de Protecció dels Animals. Per la qual cosa va decretar com a mesura cautelar la suspensió d'estes activitats.

Segons la proposta del PSC, signada també pel PP i C's, les ramaderies han trobat amb la legalització d'activitat de restauració i l'obertura de portes a aquells que tinguin interès en visitar-les i observar com es fan estes tasques, "noves maneres de subsistir al brutal context de crisi econòmica que afecta al nostre país" i subratlla que és l' Asociación de Ganaderías de Lidia -a qui li correspon la gestió del llibre genealògic de la raça bovina de Lídia- qui "estima que totes estes tasques són feines privades de les ramaderies, a les que poden assistir aquelles persones que el propi ramader estime convenient, sent necessària la participació de persones que toregen els animals, que seran els que activament realitzen la selecció".

El fet és que la situació actual, arran de la suspensió judicial, ha posat entre les cordes les ramaderies, que reclamen una modificació legal per tal que esta activitat estiga del tot amparada i no dixe espai a interpretacions. De fet, en la via administrativa, ja va quedar palesa la manca d'unitat de criteri en el sí de la mateixa Generalitat, ja que mentre el departament d'Agricultura va avalar la seua legalitat, afirmant que estes activitats no constitueixen infracció del text refós de la Llei de Protecció dels animals aprovat pel Decret legislatiu 2/2008, el d'Interior s'hi va mostrar contrari i va advertir d'aplicar "mà dura contra les espectacles privats amb bous".

Acció conjunta del PSC, PP i Ciutadans al Parlament, enfavor de les ramaderies de bous d'Alfara de Carles - Noticia Marfanta.com

ALFARA DE CARLES (Baix Ebre).- Una proposta de resolució signada i registrada conjuntament pel PSC, PP i Ciutadans instarà el govern de la Generalitat a regular amb urgència, mitjançant un decret del Departament d’Agricultura o com estime oportú, les activitats pròpies de les ramaderies de bous d’Alfara de Carles. La proposta ha estat preparada per la diputada ebrenca Núria Ventura, després de la reunió que van mantenir fa unes setmanes al Parlament amb l’alcalde d’Alfara de Carles i amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro. Però mentre la proposta redactada per Ventura estava a l’espera de ser signada, el PP va presentar-ne un altra en solitari, que també buscarà que la Generalitat faci compatible l’activitat pròpia de les ramaderies amb les accions per a turistes. Per tant, és molt possible que finalment hi hagi dos propostes de resolució diferents, que es votaran en la mateixa comissió en un parell de mesos.

La proposta de resolució conjunta també recorda que l’advertiment d’Interior d’aplicar “mà dura” contra els espectacles privats amb bous ha generat “malestar” entre els ramaders i les associacions de penyes taurines de les Terres de l’Ebre. El text també lamenta la falta de coneixença d’aquesta mena d’activitats, ja que són activitats pròpies de les ramaderies i no espectacles, tal i com assegura el mateix Departament d’Agricultura. Des del 12 de setembre del 2013, un jutjat de Barcelona va suspendre cautelarment les ‘tientes’ de bous amb turistes.