divendres, 13 d’abril del 2007

76è ANIVERSARI DE LA REPÚBLICA


D’aquí unes hores es compliran 76 anys de la proclamació de la Segona República espanyola, una fita important en la nostra història contemporània. Ara fa un any l’Ajuntament d’Ulldecona lluïa la bandera republicana al balcó tal com mostra aquesta fotografia, ja per al record.

Han passat 76 anys d’un esdeveniment que no hem d’oblidar, sobretot per totes aquelles persones que ja no ho poden recordar i que, al llarg de la seva vida va creure que la transformació de la societat era possible lluitant amb els valors de l’educació, la justícia i la igualtat, valors que, avui més que mai, hem de saber mantenir.

La Segona República va ser el primer règim plenament democràtic que va proclamar la llibertat i la igualtat per a tothom, que va lluitar contra l’explotació, per millorar les condicions de vida i de treball dels obrers i dels més desvalguts, va treballar per cohesionar la societat donant veu a les dones. L’objectiu era només un: construir una societat més justa, aquella per la que encara molts lluitem avui, 76 anys després.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Nomès ens queda una via! proclamar la República altre cop!

Visca la República!