diumenge, 29 d’abril del 2007

REPTES DE FUTUR

Aquesta que avui acaba ha estat una setmana molt intensa a Ulldecona. En quatre dies hem rebut la visita del Conseller d’Educació, Ernest Maragall, la Consellera de Treball, Mar Serna, i el President de la Generalitat, José Montilla. Se sumen aquestes a les nombrosses visites que hem rebut al llarg d’aquesta legislatura municipal (consellers i conselleres de Medi Ambient, d’Interior, Governació, Educació, Política Territorial i Obres Públiques, Salut). Alguns d’aquests en més d’una ocasió han estat entre natros i tots han pogut comprovar l’evolució i la transformació del nostre poble. En aquests quatre darrers dies hem intentat que els Consellers i el President coneguin de primera mà la nostra realitat, les nostres il.lusions, els nostres reptes i les nostres preocupacions.

La dada més important d’aquesta transformació és el creixement demogràfic que estem vivint aquests darrers anys. Hem passat de ser aquell poble de 5.000 habitants que patia per no baixar d’aquesta xifra a ser un municipi de vora 7.000, amb tot el què això suposa. Ens podem però, sentir satisfets de la feina feta aquests darrers anys, tant des del govern municipal com des de la Generalitat. Amb projectes clar i polítiques concretes per respondre als reptes que ens planteja la societat d’avui.

Ulldecona ha canviat, ha transformat també, la seva economia. La industrialització ens ha permès diversificar els sectors econòmics i afrontem així el futur amb més garanties. Hem ampliat considerablement el sòl industrial tot i que ara el tornem a tindre esgotat. Per tant, la base per continuar creixent la tenim, ara hem de consolidar-la i fer un pas més, molt important. Pot ser més, inclús, dels que hem fet fins avui.

Hem de ser capaços de crear i atreure empreses amb alt valor afegit. Ho necessitem per fer possible que els joves d’Ulldecona i barris puguin tornar al seu poble després de marxar a fora el temps necessari per estudiar una carrera universitària o una professió i aquells que vulguin formar-se aquí també tinguin opcions de fer-ho. Si treballem, estic segura que podrem canviar aquesta tendència i respondre així a un dels reptes més importants que avui tenim damunt la taula, a nivell municipal i a nivell territorial.

El President de la Generalitat va visitar, al polígon industrial Valldepins, l’empresa DOCA, puntera a nivell europeu en el sector del moble de cuina de disseny i amb unes més que bones prespectives de futur.

A banda, va visitar també el Castell, símbol del nostre passat i també un dels referents més clars per demostrar l’aposta que hem fet des de l’Ajuntament, pel sector turístic, sempre lligat a la recuperació, preservació i conservació del nostre patrimoni històric, natural i cultural. Hem presentat fa pocs dies el nou material de promoció sota la marca “Ulldecona, un passeig per la història” que engloba un recorregut apassionant per diverses èpoques de la nostra història. El Castell és per a natros un símbol del nostre passat i alhora una oportunitat de futur.

Indústria i turisme, dos sectors econòmics que són la base per continuar transformant el nostre poble i poder així, junt amb altres polítiques d’atenció directa a les persones, seguir creixent de manera ordenada i sostenible, millorant al mateix temps la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¿i lo del cafe a celidoni no u poses? ostras io estava esmorsant i vaia sorpresa

Anònim ha dit...

tens raó en lo del turisme com a camp a explorar per al futur però un ajuntament com lo nostre poc pot fer per l'ocupació dels joves i sobretot contra els contractes basura i els treballs poc remunerats que hem de patir tots els joves, jo conec desenes de joves que se n'an hagut de anar