dijous, 10 de maig de 2007

BALANÇ DE GOVERN A ULLDECONA

Arribo ara de la darrera assamblea informativa celebrada a Ulldecona aquesta leislatura. Ahir les vam fer al barri Castell i als Valentins i, abans d'ahir, a les Ventalles i Sant Joan del Pas. Es tracta d'una iniciativa que vam posar en marxa els primers mesos de govern (PSC -ERC) de l'actual legislatura a Ulldecona, més o menys cap al novembre del 2003. És una de les accions que vam empendre per fomentar la participació ciutadana i donar informació municipal. Des de llavors, n'hem fet nou a Ulldecona, vuit a les Ventalles i set a Valentins, Sant Joan del Pas i barri Castell.

Crec que és impossible fer un repàs detallat de tot, però m’agradaria enumerar allò que crec més important. En l'àmbit de la participació, a banda de les assamblees, hem creat nous consells de participació i n'hem reactivat que ja existien però no es reunien, hem fet reunions per la redacció del Pla d’Ordenació Urbana (POUM) i de l’Agenda 21, retransmissió per TV Ulldecona dels plens, creació i actualització constant de la pàgina web ... Un altre àmbit destacat de l’acció de govern ha estat la planificació estratègica amb la redacció de plans com el propi POUM i l’Agenda 21, o el Sistema d’Informació Energètica, o els estudis de comerç i actius turístics, el Pla de Mobilitat i Senyalització i altres estudis que, a més, fruit de la bona relació amb el govern de la Generalitat o altres administracions, han estat finançats en bona part amb fons externs.

Tot això però, ho hem fet mentre intentàvem també recuperar el temps perdut i dotar a Ulldecona i als barris dels equipaments necessaris: nou centre de salut, poliesportiu, casal de joventut, noves carreteres, xarxa de clavegueram a Sant Joan del Pas i a les Ventalles, depuradora als Valentins, dipòsit al Barri Castell, arranjament de carrers al propi Barri Castell, aigua i enllumenat a la Miliana, xarxa de pluvials a Ulldecona, ampliació de sòl industrial, peatonalització de la Plaça de l’Església, centre cívic als Valentins, ampliació de l’edifici de les escoles al Barri Castell, àrees de lleure a diversos indrets del terme, Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, el gimnàs de l’IES, la nova fase d’obres al Castell, rehabilitació del Teatre Municipal per fases, la futura llar d’infants, els contenidors soterrats .... i moltes altres obres de menor envergadura, no per això de menor importància com actuacions a les escoles o als consultoris dels barris, per exemple. A més, que per tirar endavant tot això, abans hem hagut de redactar els projectes pertinents i, per tant, demostra que no hem perdut el temps.

M’agradaria també destacar l’esforç que hem fet en l’atenció a les persones perquè, a banda del que comentava abans de la participació ciutadana i informació, hem sabut situar Ulldecona com a municipi pioner en l’àmbit del benestar. Hem fet plans i tallers d’ocupació per formar joves i dones. Un d’aquests, de formació d’auxiliar d’ajuda domicili, ens va permetre tirar endavant un dels projectes més ambiciosos d’aquesta legislatura, l’Espai de Respir, amb atenció domiciliària per aquelles persones dependents que ho necessites i, desprès, amb la creació dels tallers i suport a les famílies amb malalties neurodegeneratives i els seus familiars o cuidadors. És un projecte que pot créixer encara molt més per fer d’Ulldecona el municipi amb millor qualitat de vida del nostre entorn.

Hem fet també una clara aposta pel turisme, que ja comença a donar els seus fruits, amb la conservació i adequació del nostre patrimoni. Hem creat i consolidat activitats culturals extraordinàries com les Jornades Musicals a l’Ermita i hem donat suport a noves activitats de les entitats com els Dissabtes de Teatre, impulsat des de Xarxa Ulldecona – Ull de Teatre, hem canviat les festes amb més oferta per a menuts, joves i grans, per posar alguns exemples concrets. En l’apartat de joventut, el casal comença a funcionar amb la Ludoteca o les activitats juvenils, bàsicament concerts. Hem recuperat les activitats d’estiu com la Cuca i esports, n’hem creat de noves com l’@lúdic i en tenim un bon grapat més per continuar també prestant serveis als més menuts i als més joves. Hem millorat notablement en seguretat amb la professionalització i ampliació de la policia local.

Sincerament, és difícil, per no dir impossible, trobar una altra legislatura que hagi estat tant profitosa per a Ulldecona i els seus barris. Hem fet un bon treball i hem posat unes bases sòlides per al futur del nostre poble.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitarte per el debat a televisio d'ulldecona, vas demostrar com s'ha de fer politica. La gent del poble ja estem cansats de la "vieja escuela", no poden governar la ulldecona d'avui en dia. Els vas deixar a tots amb un pam de nas. Millan molt bé també.