dissabte, 16 d’octubre del 2010

AGROBIOLOGIA, PAISATGE i PATRIMONI


Un dels sectors més importants de la nostra economia és el sector agroalimentari. Un sector tant desconegut com estratègic, tant poc notori des del punt de vista social com important des del punt de vista econòmic i territorial, inclús local, m’atreviria a dir. A les Terres de l'Ebre representa un 30% de la nostra economia. L’agricultura té un paper clau com a garant del nostre territori, de la seva biodiversitat, de la salut (pels aliments que menjem) ... És l’inici de tot, podríem dir. A Ulldecona anem més enllà i ho lliguem també des del punt de vista patrimonial i d’aprofitament turístic. Aquesta és la base sobre la que organitzem les II Jornades d’Agrobiologia, Paisatge i Patrimoni dins les Festes de Sant Lluc, amb la celebració també d'un mercat de productes de la nostra terra i d'artesania.

Desprès de l’èxit de l’any passat, volem continuar explorant aquesta via per tal de confeccionar un programa d’actes i activitats atractiu per a falduts i faldudes i per a visitants. Siguin ciutadans en interès purament personal o interès professional. Per això incorporem també una jornada dedicada als professionals de la restauració. Podeu consultar el programa sencer a la web de l'Ajuntament d'Ulldecona.

Som un poble que sempre hem crescut amb els reptes i el repte de la professionalització i especialització de la Fira de Sant Lluc estem a punt d’assolir-lo. La il.lusió amb la que nombrosses persones ens han ajudat a preparar tot el que podrem gaudir aquest cap de setmana és un bon símptoma. La implicació dels sectors econòmics locals, també. Aprofito, per tant, aquestes línies per agraïr a totes les persones que fan possible amb la seva feina, la seva dedicació i el seu esforç, que puguem celebrar una Fira i unes festes com les que ja hem començat.