dimecres, 6 d’octubre del 2010

CREIX EL TURISME A ULLDECONA


Un cop passat l'estiu, podem fer balanç en xifres de la temporada alta en l'àmbit del turisme. Del 15 de juny al 12 de setembre es van atendre a l'oficina de turisme d'Ulldecona un total de 511 consultes. La majoria de les persones que van fer consultes eren de l'àrea metropolitana de Barcelona amb un 33%, seguit de persones procedents d'Espanya amb un 23% i de la resta de Catalunya (excepte àrea metropolitana de Barcelona) que han representat un 10%. Pel que fa a la procedència de persones de països estrangers; un 8% de les visites eren de França, un 6% del Regne Unit, un 5% d'Alemanya i el 2% de la resta del món. La majoria de les consultes es van fer de manera personal (un 90%). Els altres mitjans per a fer les consultes van ser via telefon (un 8%) i les restants a través de correu electrònic (un 2%).

El Castell i les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion van tenir un total de 132 visitants (el 62% va visitar el Castell i el 38% les oliveres). Pel que fa al conjunt d'Art Rupestre "Abrics de l'Ermita" i el Centre d'Interpretació, hi ha hagut un total de 1.234 visitants, un 25% més respecte a les xifres del mateix període al 2009. Cal destacar, com a novetat respecte a temporades anteriors, les visites de turistes japonesos, que van iniciar-se a finals de l'any passat. Aquestes visites han representat un 23% del total de visitants de la temporada alta, una xifra molt significativa i que és molt important perquè continuaran també en temporada baixa i ens permeten desestacionalitzar l'oferta, un dels nostres principals objectius.


Aquestes jornades han despertat l'interès de diversos mitjans de comunicació i altres entitats, com el Museu Egipci de Barcelona, que ja ha programat una visita per a les properes Jornades d'Agrobiologia, Paisatge i Patrimoni, que es celebraran els propers dies 16,17 i 18 d'octubre en el marc de les Festes de Sant Lluc 2010. Més informació: www.ulldecona.cat

Podeu veure aquí el darrer video emés per TV3 sobre la restació de les pintures rupestres i també un altre video amb una mica més d'informació sobre la història de les pintures.