dimarts, 28 de juny del 2011

El govern municipal d'Ulldecona s'incrementa en 30.000 euros/any els salaris fixes


Amb els vots en contra del PSC, el govern municipal d'Ulldecona (CiU, PP i UGI) ha aprovat els drets econòmics dels electes locals, amb un increment de 30.000 euros fixes a l'any respecte el final de l'anterior mandat. Les percepcions per dedicacions exclusives passen de 2.000 a 1.750 euros, "en un intent per maquillar la pujada de sous general" segons la portaveu socialista a l'Ajuntament d'Ulldecona, Núria Ventura, ja que les dedicacions parcials dels membres de govern augmenten de 1.000 a 1.500 euros mensuals i es passa d'1 a 4 regidor en aquestes retribucions. 

Segons Ventura "no és correcte ni oportú tampoc que es fixen dedicacions parcials o mitjes jornades, menys de quatre hores diàries de treball i amb la possibilitat que els regidors treballin a altres llocs, amb salaris de 1.500 euros mensuals, és una exageració que Ulldecona no es pot permetre"

El cost dels salaris fixes dels membres del govern municipal passa a ser de 9.500 euros mensuals, 114.000 euros a l'any. Segons la portaveu socialista "amb aquest acord, i al primer ple del mandat, el govern incompleix ja un dels seus compromisos electorals, baixar els sous dels polítics, a banda de deixar al descobert un dels principals interessos del propi pacte de govern, que no és altre que pemetre que 6 dels 7 regidors cobrin un sou fixe cada mes". Una situació que la portaveu socialista qualifica de "totalment desmesurada i més tenint en compte la situació econòmica que vivim". 

Nota de premsa PSC Ulldecona, 27 de juny 2011

13 comentaris:

lo mirador ha dit...

Els hi hauria de caure la cara de vergonya. La dedicació ha de ser exclusiva, i el sou raonable. Si hi ha crisi, és per a tothom... potser els que no ho veien venir, ara s'exclamaran.

Anònim ha dit...

Per una dedicació exclusiva cobraran 1.750 euros mensuals (suposo que deu ser lo sou de l'alcalde actual i la futura alcaldesa) i per una dedicació parcial, mitja jornada, 1.500 euros mensuals. 250 € de diferència treballant la meitat i, a més podran treballar a un altre lloc. Vergonyós i indignant!
En un sou de 1.500 €, un sou com el que cobra un administratiu/va, hauríen de tenir una dedicació completa al poble. Però, és realment necessaria a Ulldecona la dedicació de 6 dels regidors de l'equip de govern???
D'altra banda, si també ho puguesseu publicar, estaria bé saber lo que es cobrarà en total: assistències a plens, comissions i altres.....

Este govern actual volia donar exemple? La gent ja ho valorarà

Anònim ha dit...

Bé ara he sentit per TVU que la dedicació parcial serà del 75 % de la jornada: 30 hores setmanals. Podrieu confirmar el % de jornada i hores d'aquestes dedicacions? I el total de dedicacions parcials que hi hauran, ja que en un lloc he sentit que serien 3 i en un altre 4?

En aquest cas si he fet correctament els càlculs, tot i cobrar menys, proporcionalment respecte a les hores treballades, les dedicacions parcials cobraran més que les dedicacions completes. En aquest cas els regidors/es de l'equip de govern a temps parcial cobraran 1500 € (en un 75% de jornada (prenent com a base que lo 100% serien 2.000€) i en canvi les 2 dedicacions de l'equip de govern al 100% cobraran 1750€.

Núria Ventura Brusca ha dit...

Si, realment és exagerat que 6 de 7 regidors de govern estiguen en dedicació, sigue exclusiva o parcial. Són poquíssims els ajuntaments del tamany del d'Ulldecona que en tinguen tants. I, és cert que no és proporcional l'exclusiva en 1750 i la parcial en 1500. Respecte a les hores de dedicació de cadascuna, el que marca el dictamen és textualment, en el punt 5è és " per a la percepció del sou amb dedicació exclusiva 150 hores mensual i parcial 75 hores mensuals". En el cas de la parcial això són 19 hores a la setmana, que repartides de dilluns a divendres són menys de 4 hores diàries. Com dic el total fixe anual que s'incrementa la partida és de 30.000 euros. En tot cas, demà si puc escanejaré el dictamen i el penjaré.
Respecte a les retribucions per assistències, són les següents:
Plens: 87'78 euros sessió (un cada dos mesos ordinari i els extraordinaris els fixa el govern)
Junta govern local: 200 euros sessió (dos mínim al mes)
Comissions informatives: 60'40 euros (dos mínim al mes i una altra com a mínim cada vegada que hi ha ple)
Alcaldes Valentins, barri Castell i Sant Joan del Pas: 201 euros mensuals
Alcaldes Ventalles i Miliana: 180 euros mensuals.

Núria Ventura Brusca ha dit...

M'havia deixat una resposta: són 2 dedicacions exclusives, Celestino Hervas i Jose Alberto Blasco, i 4 de parcials: Maria Isabel Salas, Josefina Salvatella, Josep Verdú i Estefania Bordes.

Anònim ha dit...

ELS HABITANS D`ULLDECONA TENEN ORXATA EN LLOC DE SANG, VOS SEMBLA QUE ELS IMPORTA RES? EN ALTRES POBLACIONS ELS PERSEGUIRIEN A TOMACADES. INDIGNANT!!!!VERGONYOS!!!!FRUSTANT!!!!!!

Anònim ha dit...

" fALDUTS, QUE NO TENIU SANG A LES VENES "
QUE NO VEIEU QUE SEN BURLEN A LA NOSTRA CARA!!! HAURIEM DE DESPERTAR!!!

Anònim ha dit...

Ja está bé !!! i a les noticies a Radio Ulldecona, podrien ser mes imparcials, que a la locutora se li nota una hora lluny la mala lluna que té, Sr. Director de Radio Ulldecona, haurein de fixar-se més en les locutores que dieun les noticies, si son periodistes que ho siguen en totes les consequüencies, que aquesta se li nota lo llautó, i avui a segut en plagio i tot."A Ulldecona mos estalviarem 13.ooo Euros """MOS"""" que vol dir aixó....La indignació arriva ara:::

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per tota la informació Núria. Està molt bé que la gent dispose de la informació i a partir d'aquí ho pugue valorar i opinar al respecte.

Una curiositat. La única persona que, segons el que ha aprovat l'equip de govern, no té cap tipus de dedicació és Núria Balagué. Falta temps però, vist com estan ara les coses, que pot passar quan d'aquí a 18 mesos es face lo previst canvi d'alcaldia? Es sumarà una nova dedicació exclusiva o parcial passant aleshores a estar la totalitat dels 7 membres de l'equip de govern en dedicació o hi haurà algun intercanvi de dedicacions, deixant-ne de tenir algú que ara en té? Ja vorem que passa.

Salut!

Anònim ha dit...

Si, moltes gracies per la informació, la gent ho te que saber, i la majoria no ho entenen, ests masa correcta en les teues explicacions, penso que tens que tindre si me permets la paraula "més mala llet"la gent, per lo que he vist en aquestes eleccions només entenen les coses dites i explicades en grolleria i males intencions i recalcar la situació de tots, començant per lo que cobra la cap del PP , i de lo que no cobra Núria Baklagué que en surtirá ?? i perquè una persona que només ha tingut 300 vots tingue que ser alcalde i cobra 17oo E.Desitjo de veritat que sigues/ sigueseu més contundents en les vostres explicacions per a que ho entengui tothomi los de Radio Ulldecona que siguen més imparcials, i si convé feu octavilles pel poble que això la gent si que ho enten.

Dani ha dit...

Pos no m'ho pensava que tiressis per aquí... la veritat, és una decepció. Vagi per endavant que sí que és una vergonya que es cobre tant... D'acord. Però l'últim lloc on esperava trobar-me aquest debat és en el téu blog. Ets en un lloc de decisions, pren-les!! denúncia a tota la classe política, i fés un manifest on es demani que TOTS els polítics cobren menys. Es un sistema injust el sistema on tú et puguis posar el sou que vulgues. Cambieu-ho desde madrid! no us perdeu en demagógia. Impulseu un canvi on els polítics no es puguen posar el sou. Impulseu un canvi on es penalitze la acumulació de sous públics. Impulseu un canvi on una persona que treballi per l'estat no pugui "enxufar" a ningú de la seva família en consells de caixes, en orgues obsolets i demés mandangues. Féu-nos tonrar a veure els polítics com una gent que soluciona els problemes en lloc de ser part d'ells. Un últim incís. us deixo el "top ten" dels polítics espanyols. Top Ten DE ESPAÑA 10 políticos. A PELO Y SIN DIETAS (QUE TAMBIEN PUEDEN VIVIR DE ELLAS)

1. Presidente de la Generalitat de Cataluña, José Montilla 164.043,54 euros
2. Presidente de la Diputación de Barcelona, Celestino Corbacho 144. 200 euros
3. Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu 117.398 euros
4. Presidente de la Diputación de Lleida, Jaume Gilabert 108.220 euros
5. Alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón 100.743 euros
6. Presidente País Vasco, Juan José Ibarretxe 99.574 euros
7. Presidente de la Diputación de Vizcaya, José Luis Bilbao 99.540 euros
8. Presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre 98.700 euros
9. Presidente de la Diputación de Girona, Enric Vilert 98.000 euros
10. Presidente de la Diputación de Palencia, Enrique Martín 97.339 euros.
hi ha dret???

Anònim ha dit...

solo tengo que comentar ,que ni unos son tan buenos ni los otros tan malos.lo que es una verguenza lo que hacen todos repito todos los politicos incluidos el PSC

Núria Ventura Brusca ha dit...

Hola de nou, Dani, sincerament, ja t'he dit personalment el què penso, només afegeixo una cosa, és una mica fort que compares ajuntament de barcelona o diputacions vàries en l'Ajuntament d'un poble com Ulldecona, no creus?
Respecre al darrer anònim, no he parlat de partits, he parlat de persones. És a dir, a cap lloc he vist els alcaldes de CiU cobren més que els del PSC o a la inversa. Els sous es fixen a cada ajuntament, independentment dels partits i, com en tot a la vida, hi ha persones en sentit comú i altres que no en tenen, siguin d'aquí o d'allà.
Considero molt exagerat que en un govern de 7 hi hagi 6 regidors en dedicació exclusiva o parcial i fora de lloc totalment que les dedicacins parcials (menys de 4 hores al dia) ens costin a tots 1.500 euros. M'és igual que siguin d'un partit o d'un altre. I per a demostrar-ho, poso com a exemple de seny els sous i les dedicacions de l'Ajuntament de Vinaròs, governat pel PP, una ciutat de vora 30.000 habitants ja.