divendres, 10 de juny del 2011

No decebrem Ulldecona

L'alcaldessa en funcions i regidora electa, Núria Ventura, ha criticat avui que el nou pacte de govern entre CiU, PP i UGI hagi anteposat els interessos particulars als del municipi amb un acord que no va en contra del PSC, la llista més votada, sinó “contra la voluntat de la majoria del poble d'Ulldecona”. La dirigent socialista ha estat, sobretot, molt contundent amb la posició de CiU, dels quals ha dit que no han sabut resistir les pressions externes i que han basat les negociacions en funció de les ambicions personals i el repartiment de cadires. “Ulldecona perd aquesta setmana una oportunitat històrica i ho lamentem perquè creiem que hauríem pogut fer una gran feina aprofitant tota l'experiència que hem anat sumant al llarg dels darrers anys”, ha emfasitzat, tot assenyalant que CiU haurà d'explidar perquè ha decidit fer alcalde al candidat d'una formació que només ha tret un regidor.

Ventura ha recordat que un dia després de les eleccions, el PSC, com a llista més votada, va fer una proposta per escrit a la resta de grups per formar “un govern sòlid i estable i capaç de fer front als reptes que avui té plantejats el nostre poble”. No obstant això, ha admès que “sabíem que la prioritat de CiU no era un pacte amb natros, però la lectura objectiva dels resultats electorals demostra que la ciutadania volia una entesa entre les dos forces majoritàries que, quant al nombre de regidors, havíem aconseguit la mateixa representació”. Segons la candidata socialista calia estar a l'alçada de les circumtàncies i més “en una societat en plena transformació i en el context d'una crisi sense precedents.” A més, Ventura ha deixat clar que des del primer moment es tenia clar que el pacte no podia respondre a la negociació de “llocs, cadires i ambicions personals dels diferents candidats”, i per això ja van anunciar que es retirarien de la negocaició si fos així. “Lamentablement avui constatem que tres setmanes després de les eleccions, el que han fet tots els partits, menys el PSC, ha estat parlar de llocs, cadires i ambicions personals”, ha reblat, tot reivindicant que no tots els polítics són iguals. “Hi ha certes línies que natros no creuarem, perquè tenim els principis clars i no ens movem per interessos personals ni per conservar la cadira”.

Així, Ventura ha anunciat que “continuarem treballant des de l'oposició, fent feina que serà molt profitosa, i no només ho farem els quatre regidors, sinó els militants i simptatitzants, i els centenars de persones del nostre poble que ens han donat suport amb el seu vot i que ens han mostrat el seu suport diari des del dia de les eleccions fins avui”. El nou grup municipal estarà format per Núria Ventura, que en serà la portaveu, Eduard Marín, Víctor Vidal i Neus Borràs.