dimecres, 14 de novembre del 2007

TANCAT PER REFORMES: DISCULPEN LES MOLÈSTIES


A les entrades d’Ulldecona ben bé podriem penjar un rètol com aquest. La veritat es que es fa difícil circular darrerament pel centre del poble. Si poguessim fer-ho, tot seria més fàcil.

El carrer Vicent Aubà, una de les vies principals d’entrada a Ulldecona venint de Vinaròs, està tallat perquè estem fent obres de nivellació i, a més, és un dels carrers on es concentren més obres privades de construcció de nous edificies, amb els problemes que això comporta d’entrada i sortida de camions. Al carrer del Mar, carrer Aragó, Passeig de l’Estació, carrer Barcelona i properament altres carrers, s’estan executant les obres dels contenidors soterrats, amb interrupcions puntuals de la circulació.

A l’avinguda Ramón Salomón i la seva prolongació s’està instal.lant la canalització d’una nova fase del col.lector de les aigües pluvials. Al final d’aquest carrer, la carretera de Godall, també està tallada per tasques de manteniment (s’està quitranant de nou). Al carrer Mestre Moreira s’estan fent obres d’urbanització. A l’avinguda Generalitat, complicada per ser l’accés principal al CEIP “Ramón y Cajal” hi ha quatre grans blocs de pisos en construcció i ara, junt amb altres carrers com el Montemolín, s’estan fent rases per fer les connexions d’aigua i gas, com també passa a altres nombrossos punts del nucli. A tot això li hem de sumar les obres menors que han augmentat considerablement aquests darrers mesos. Per tant, la situació, és complicada.

A l’avinguda Terrers, la construcció del pavelló poliesportiu, del nou CAP i de nombrosses cases unifamiliars dins el desenvolupament de dos unitats d’actuació, acaben de completar la imatge d’un poble en reformes. Carrers tallats de manera permanent, altres puntualment per càrrega i descàrraga de materials diversos, entrada i sortida de grans camions, rases obertes, màquines quitranant ... I sembla que el volum privat de construcció continuarà encara uns quants mesos més, igual que les obres públiques.

El 2008 tenim previst, entre altres, empendre de manera seriosa la remodelació de la Murada de Baix, amb el canvi de paviment, el soterrament (en part) de les línies elèctriques i la instal.lació de nou mobiliari urbà. També arranjarem l’entrada d’Ulldecona venint de Tortosa (les obres de la carretera començaran igualment en un breu període de temps), urbanitzarem l’avinguda Terrers, que es convertirà en un important eix de serveis, arranjarem altres carrers del nucli, acabarem les obres d’urbanització del Consol Gavaldà i Diputat Yvars, i un llarg etcètera que anirem detallant en els pressupostos municipals del 2008 que estem treballant actualment des del govern.

Ja se sap: PER A PRESUMIR, S’HA DE PATIR. De moment, haurem de continuar netejant els cotxes cada setmana, treure la pols més vegades del que és habitual, anar a peu (és més barat i més saludable) i carregar-mos de paciència, perquè no podem posar el rètol TANCAT PER REFORMES, DISCULPEN LES MOLÈSTIES.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que tens rao,jo trobo que la gent a de tenir paciencia però,hem de tenir una mica de conciencia i planificació.Ho dic perquè,lo que no pot ser, que ara el carrer Major es puguer aparcar a totes hores a la banda de l`orfeo, alli es monten uns cacaus que deu ni d´or! abans la policia no es menegaba del carrer major, i ara no se`ls veu. Trobo que lo que haurien de fer la policia local es mes anar pel poble a peu, patrullar pel poble i no cremar tanta gasolina, coneixer els problemes del poble, no pot ser que la gent del poble faigue lo que vulgue,voldria una mica mes de civisme, que´ls estrangers sapiguesen on han der tirar los mobles, que sapiguen que es una direccio prohibida i que es un 20 pel poble.Que s´ha adaptiguen al poble, no natros a ells.Es molt dificil manar, jo ho entenc! però entre tots pujarem lo poble.
FELICITATS!

Anònim ha dit...

Algú hauria d'explicar que se fa en los estrangers des de l'Ajuntament. La sensació és que no sé sap que fer.

Núria Ventura Brusca ha dit...

Roseta: agraïr-te en primer lloc el comentari i, sobretot, el to del mateix. Tens raó en la majoria de coses que expliques, tot i que crec que, el tema de civisme no ha de ser només responsabilitat de la policia local. És cert que els agents poden fer més però també que tots els veins i veïnes del poble, nascuts fora o aquí, hi hem de posar de la nostra part. Crec que hem de diferenciar quan l'incivisme per part d'alguns dels estrangers i d'alguns d'aquí de tota la vida(contenidors de brossa per exemple)és per desconeixement o perque sí. En el primer cas crec que la policia o qualsevol veí, té l'obligació d'explicar-los com s'ha de fer. Per tant, el foment del civisme, és cosa de tots. Un altre cas dels que comentes, el tema de la circulació i les senyals, en això ningú pot dir que és per desconeixement perquè les senyals són iguals aquí, a la Xina, Japó, Romania o Marroc. Per tant, hi haurem de continuar treballant ens més energia. Gràcies una vegada per participar i donar la teua opinió.

Anònim ha dit...

Gràcies! per contestar-me, Núria.
No ho deia només pels estrangers, ho dic per tots.
Però! això sí! Lo que dius que la policia té la mateixa obligació de explicar-los les coses als extrangers no hi estic d`acord, ells tenen l´obligaciò de SANCIONAR si veuen algù que fa alguna infracció, tan si es extranger com "NATIU".
Com et vaig dir! es difícil manar! per què faigues lo que faigues, mai ningú estar content.
Ànim! que ho esteu fent Bè! lo que pasa, que`l problema que es veu més! son les entrades del poble,abans a la una es ficava un policía a la Mera per regular el trànsit i ara no hi ha ningù!Per què? Circular per lo poble esta molt malament i sobretot, els aparcaments.
Per què estem mal acostumtats, volem anar a buscar lo pa, lo diari,lo tabaco,i els xiquets a l`escola,i etc. i aparcar davant los puestos. Quan moltes vegades,casi lo noranta per cent! adelantariem mes anant a peu. Com et vaig dir jo trobo que els municipals haurien de patrullar pel poble a peu. Es veuen mès les infraccions a peu que en cotxe.
UNA ABRAÇADA.

Anònim ha dit...

En criteris de racionalitat del segle XXI totes les policies donen una resposta professional al ciutadà (client) per diferents vies (directament, per representants polítics, per representants ciutadans, etc.).

La tendència en les organitzacions de policia es donar un servei eficient i de qualitat, que atengui a la realitat i a les percepcions ciutadanes (dades delictives i la sensació d’inseguretat).

Que mantingui una línia de contacte o de proximitat amb el ciutadà amb la finalitat que pugui participar en la seva seguretat activament.

Transparència per a que es confiï en la policia com un servei de garanties.

Tracte amable i professional.

I, per acabar que el cost del servei sigui assumible per l’Administració.

Els recursos humans i materials de la policia local s’han de gestionar en criteris de eficiència i els recursos són els que són, per tant la missió de la policia no es circumscriu únicament només a regular el trànsit a la cruïlla de la Mera o a patrullar pel carrer major, per cert servei necessari i eficient, el primer per millorar la circulació del trànsit, el segon per seguretat ciutadana i proximitat, ara bé hi ha d’altres serveis que no són tant visibles al quals s’ha de donar resposta i que a part del carrer major i la cruïlla de la Mera al poble hi ha molts més carrers i barris que també demanden serveis de policia i presència de policia i en criteris d’eficiència també han de ser atesos, es a dir el pastis s’ha de repartir i a cadascú li toca la part que correspon.