dilluns, 10 de juny del 2013

Dos anys amb la nova senyalització d'Ulldecona al magatzem


Fa ja més de dos anys l’anterior equip de govern de l’Ajuntament d’Ulldecona (PSC-ERC) iniciava la instal.lació de la nova senyalització urbana, un projecte subvencionat per la Llei de Barris amb 30.000 euros i que pretenia, a banda de situar equipaments i altres llocs d’interès del nucli urbà, modernitzar la imatge del mateix. Poc després hi va haver el canvi de govern i, a dia d’avui, passats dos anys, les senyals continuen al magatzem. Des de l’oposició s’ha preguntat de manera reiterada sobre aquest fet en les diverses comissions i sessions plenàries, donant el govern respostes contradictòries: primer que hi havia senyals equivocades (fet desmentit pels propis tècnics municipals) després que no hi havia diners. 

La realitat es que l’Ajuntament ha decidit canviar de direcció alguns carrers i això fa obligatòriament que s’hagin de modificar algunes senyals, a més, no sabem tampoc a hores d’ara si ha decidit tirar endavant o fer marxa enrere el compromís d’obrir la Plaça de l’Esglèsia al trànsit de vehicles, fet que obligaria a nous canvis. La passada legislatura l’oposició, ara govern, insistia en la necessitat urgent d’instal.lar les noves senyals perquè, segons ells, hi havia moltes persones que es perdien pel poble, mentre ara resulta que ja no es perd ningú. És inadmissible que mentre el govern es dedica a pintar i repintar tots els carrers del poble, les noves senyals s’estiguin fent malbé al magatzem.

Aquest és només un exemple dels recursos que està perdent el nostre poble a mans d’un govern conservador que no té projecte ni de present ni de futur. Així, la portaveu del grup muicipal socialista, Núria Ventura, lamenta “la paralització de diversos projectes importants per al poble, com la pròpia llei de barris amb una subvenció de més de 3’5 milions d’euros per restaurar el nucli antic i que s’està deixant perdre”.  En aquest projecte que porta per nom “Planejament del segle XIX”, una de les actuacions més emblemàtiques és la rehabilitació de l’antic convent com a nou arxiu municipal i hotel d’entitats, encara que també es preveia la millora de carrers com Puríssima i Sants Martirs, en un estat lamentable, així com la finalització de l’obra de la semi peatonalització del carrer Major, l’arranjament de zones verdes i també ajudes a particulars per rehabilitar vivendes en mal estat del nucli antic. 

Nota premsa PSC Ulldecona