dimecres, 12 de juny del 2013

Perquè Volem Viure en Dignitat


Els socialistes de l’Ebre han posat en marxa avui la campanya Perquè volem viure amb Dignitat, al mateix temps que la resta de federacions del PSC, davant “l’evident insensibilitat social” del govern de la Generalitat, amb CiU i el seu soci preferent, ERC , “que pretenen amagar que el nostre país, i molt especialment territoris com les Terres de l’Ebre, estan patint la més gran desigualtat social en dècades”. Els socialistes proposen solucions i reclamen a través d’aquesta campanya recursos i el compromís polític i social en la lluita contra l’atur i la pobresa.

Així, tal com ha explicat la Diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, tant des de l’àmbit parlamentari com des dels ajuntaments, proposaran i defensaran un seguit de mesures articulades en base a tres línies vermelles: ningú sense aliments, garantint tres àpats al dia als infants en risc i una reforma de les beques menjador; ningú sense llar, amb la petició que es modifiqui la llei del dret a l’habitatge i s’adoptin mesures per resoldre el sobreendeutament de les famílies; i ningú sense ingressos, amb la reforma de la Renda Mínima d’Inserció i el suport a la ILP per regular una Renda Garantida Ciutadana, amb la recollida de signatures a Tortosa, Amposta i Ulldecona.

Ventura ha reclamat responsabilitat i contundència per tirar endavant aquestes mesures i frenar l’emergència social que viu el territori. “Hem d’acabar amb unes dades que són altament preocupants, amb un 36’8% de persones en risc d’exclusió social, tristament una dada que ens situa com a territori en el primer lloc del rànquing a Catalunya, estem parlant de 65.000 persones a les Terres de l’Ebre”. La dirigent socialista s’ha referit també a l’alarmant situació que passen els infants. “L’any passat la Creu Roja va haver d’atendre un 27% més d’infants que l’any 2011 al nostre territori, xiquets i xiquetes que tenen nom i cara, que potser viuen prop de casa nostra, una situació indigna per un país de l’anomenat primer món”.

Una altra de les propostes que treballen els socialistes és un pla de xoc contra l’atur. A les quatre comarques ebrenques el primer trimestre del 2013 es va enregistrar un increment de l’atur del 7,2%, acusant-se més en les dones que en els homes, “estem lamentablement també davant una dinàmica que es repeteix des de l’inici de la crisi i que ens adverteix d’un retrocés en termes d’igualtat”. Dels més de 17.000 aturats als nostre territori, unes 5.600 estan ja actualment sense cobrar cap prestació. Per això, en aquest àmbit Ventura ha reclamat “una moratòria d’acomiadaments; una borsa de treball específica per a majors de 50 anys, incentius reals a les empreses per contractar aquestes persones, plans d’ocupació i formació i polítiques actives de qualificació i requalificació professional, transferint els necessaris recursos econòmics als ajuntaments per poder donar resposta des de l’administració més propera als ciutadans i la que millor coneix les necessitats de cada municipi.


Finalment Ventura ha aprofitat per fer una crida als militants i simpatitzants socialistes a que s’impliquin en primera persona amb les entitats que aquest estiu necessitaran més voluntaris que mai, recalcant que “la xarxa de veïnatge és la que millor funciona quan el govern no dóna respostes ni solucions, com lamentablement passa actualment al nostre país”. Nota de premsa Socialistes de l'Ebre