dissabte, 15 de juny del 2013

Dos anys perduts a Ulldecona

“A Ulldecona no sabem si estem al 2013 o hem tornat al 1999 perquè anem cap enrere i no cap endavant”. Així es poden resumir dos anys de balanç del govern conservador al municipi (PP-CiU-UGI) que “ha sotmès al poble a una preocupant involució amb la retallada de serveis i la pèrdua d’oportunitats de futur”.  Segons ha tornat a denunciar la diputada i portaveu Socialista, Núria Ventura, “es tracta d’un govern que no té projecte ni de present ni de futur per al nostre poble i que no defensa el benestar de tots i totes, sinó el d’uns quants”. 

La dirigent socialista ha mostrat la seva preocupació per aquesta inacció sobretot davant les preocupants xifres d’atur i la situació social al municipi. En aquest sentit ha lamentat que s’hagin oblidat les polítiques actives d’ocupació o de projectes com el Banc de Terres, possible sortida laboral per als més joves i aposta a la vegada per la preservació de l’entorn i l’aprofitament econòmic del patrimoni natural.

Per als socialistes, és molt greu que s’estiguin perdent un bon grapat de projectes al poble entre els quals en destaquen els inclosos en la Llei de Barris, que amb una inversió superior als 4 milions d’euros (3’5 subvencionats) havien de possibilitar la regeneració del nucli antic. El projecte contemplava, entre altres, la millora de carrers com Puríssima i Sants Màrtirs, en un estat lamentable; la finalització de l’obra de conversió en zona de vianants del carrer Major, l’arranjament de zones verdes, la rehabilitació de l’antic convent com a nou arxiu municipal i hotel d’entitats; i també ajudes a particulars per rehabilitar habitatges en mal estat. “Avui ens trobem amb aquest projecte paralitzat i la nova senyalització tancada en un magatzem”.

A la manca de projectes cal afegir-hi “la poca sensibilitat d’aquest govern en el manteniment del mobiliari urbà i en la neteja”. Ventura ha recordat la insistència dels socialistes perquè es prioritzi el bon estat de la via pública. “És urgent ja un pla de xoc perquè tenen el poble completament abandonat”.

Durant aquest dos any, s’han augmentat els impostos i s’han imposat noves taxes “mentre es perdonen grans quantitats als de sempre”. L’augment de la pressió fiscal sobre els falduts i les faldudes contrasta amb els sous que s’han posat els membres del govern, tots amb salari fixe, sumant anualment més de 130.000 euros. Això es produeix al mateix moment que la pèrdua de serveis com la gratuïtat en el servei de transport i menjador als alumnes dels barris; serveis d’atenció sanitària al CAP i als barris, i les subvencions per a joves per compra d’habitatges al nucli antic. La llista però no acaba aquí i Ventura recorda que “només en 24 mesos han estat capaços també de perdre l’oficina d’Agricultura, el servei d’atenció i desenvolupament precoç a la infància, i el registre de parelles de fet, sense oblidar les retallades a l’Escola Municipal de Música i la pèrdua de l’1% cultural per a la rehabilitació del Castell i del Teatre Municipal”.

Més enllà de la incapacitat de gestió, els socialistes també denuncien la irresponsabilitat del govern que “menteix” constantment “culpant als altres amb dades falses i arguments que ràpidament se’ls desmunten”; la poca transparència; la incapacitat de pactar i arribar a acords no només amb l’oposició sinó amb entitats i associacions, i “callant davant els continus atacs dels governs de CiU i PP”.

Els socialistes d’Ulldecona han fet aquest vespre balanç del mandat conservador al municipi en un acte obert a la ciutadania que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, on també han anunciat les principals línies de treball dels propers mesos i els objectius durant els pròxims dos anys, amb el suport a l’atenció a les persones, als sectors econòmics i també amb propostes respecte als equipaments públics tant culturals com esportius, com a principals prioritats.

Video amb la notícia i nota de premsa Socialistes Ulldecona